Menu Zoeken

13 september: DDK #41 Amsterdam met Dominic Hawgood, Marcelo Brodsky, Docking Station e.a.

Een gloednieuwe editie van De Donkere Kamer! Verwacht sneak previews van gevestigde beeldmakers die de grenzen van het medium fotografie opzoeken, nieuwe projecten van jonge makers die hun ideeën pitchen, een beeldcolumn en verhalen van experts uit het veld.

 

Met in dit programma onder anderen:

  • Dominic Hawgood vertelt over zijn site-specifieke installatie in FOAM, Casting Out the Self. In deze installatie verbindt hij de rituelen van de spiritualiteit met de ‘rituelen’ van de digitale praktijk. Met een mix van o.a fotografie, computer graphics, dimethyltryptamine, 3D -rendering en LED verlichting maakte hij deze unieke tentoonstellingsinstallatie. Hoe en waarom gebruikt Hawgood deze technieken en daagt hij het medium fotografie uit?
  • En een unieke sneak preview van het nieuwste werk van Marcelo Brodsky! Brodsky presenteert de Provo series die in première gaan op UNSEEN, een week na deze editie. Het project kwam tot stand in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam. Ook praten we over zijn eerdere sociaal geëngageerde projecten waaronder Buena Memoria.
  • De twee oprichters van Docking Station, Anais Lopez & Marga Rotteveel, vertellen over de performance van hun docker Jordi Ruiz Cirera, The United Soya Republic, het nieuwe programma 2020 en het nieuwe huis.
  • Linda Stulic deelt haar vakgeheimen in de Tips & Tricks rubriek. Wat zijn de do’s en don’ts van deze succesvolle fotograaf?
  • Basje Boer presenteert de beeldcolumn van de avond.
  • Uiteraard niet te missen: de drie pitchers! Drie talenten pitchen in 3 minuten een eigen project waarvoor zij een financiele bijdrage nodig hebben.

Foto: Amsterdam 1967-1968, from the series The Fire of Ideas, 2016 © Marcelo Brodsky-Rolf Art

DuPho Fotokroniek Annebel Oosteweeghel.png

Met documentaire fotoprojecten zoals 'Insomnia' en 'Generation Poor' laat de fotograaf werelden zien die vaak onzichtbaar blijven.

Lees meer
dupho_agenda_intervisie_aarthelder.jpg

Lees meer