Menu Zoeken

Agenda

2018-08-27_0002.jpg

Masterclass Portretfotografie Jitske Schols

Vanaf het moment dat portretfotograaf Jitske Schols in 2013 een spiegelreflexcamera in handen kreeg was ze verloren. Ze zei haar baan op en besloot zich direct helemaal toe te wijden aan de fotografie. Ook al wist ze toen nog niets van het vak, toch lukte het om in korte tijd een plek te veroveren. Inmiddels werkt ze voor landelijke dagbladen, magazines en commerciële opdrachtgevers. Vorig jaar won ze de Dutch National Portrait Prize voor het mooiste portret van het jaar daarvoor.

Inkijkje werkwijze Jitske

Hoe deed Jitske dat? Hoe is het haar gelukt om zich in korte tijd te onderscheiden op een overvolle fotografiemarkt?

Tijdens de Masterclass Portretfotografie krijg je een inkijkje in haar werkwijze, waarbij Jitske’s achtergrond als marketing communicatiespecialist zeker een rol speelt. Ze neemt je mee in haar beleving van een goed portret, waarbij intuïtie en gevoel belangrijker zijn dan een perfecte technische uitvoering. Ook krijg je de eerste keer een opdracht mee waarmee je thuis aan de slag gaat.

De volgende bijeenkomst worden de resultaten besproken en leer je het belang van aandacht voor de postproductie, maak je kennis met de workflow van Jitske en krijg je tips voor de presentatie van je werk.

De laatste bijeenkomst is de eindpresentatie van de opdracht. Daar krijg je ook de gelegenheid om ander werk uit je portfolio te bespreken met de groep. De Masterclass sluit af met een borrel.

Data en Inhoud van het programma:

  • 1 oktober 2018: Kennismaking en introductie, portrettheorie en (een klein beetje) -praktijk, uitleg thuisopdracht
  • 15 oktober 2018: Voortgangsbespreking en feedback opdracht, postproductie, workflow, tips voor presentatie
  • 29 oktober 2018: Eindpresentatie, portfoliobespreking en borrel

Aanmelden

Stuur je aanmelding vóór 11 september met een korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteindelijk worden er vijf deelnemers gekozen.

Meer informatie over Jitske Schols vind je op www.jitskeschols.com

Datum: 1 Oktober 2018
Tijd: 14:00 - 17:00
Locatie : Pakhuis de Zwijger en studio Jitske Schols
Ledenprijs: 100 euro ex btw
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.