Menu Zoeken

Kerncompetentie 2/7: positioneren en acquireren

DuPho_Agenda_BNO2.jpg

Dit is een samenwerking met de BNO.

Bepaal je eigen unieke positie in de markt
Positioneren is een brand-management instrument waarvoor de laatste jaren de belangstelling enorm is toegenomen. Waar deze techniek vroeger alleen door aanbieders van consumentengoederen werd gebruikt, zie je nu dat haast elk bedrijf nadenkt over zijn positionering. Of het nu gaat om dienstverleners, business-to-business organisaties, retailers of non-profit organisaties. 

Positioneren gaat aan acquireren vooraf. Je moet eerst weten wat je profiel is. Wat heb je jouw opdrachtgever te bieden? Waarin onderscheid jij je van je collega’s? Wie zijn je klanten, wat zijn hun behoeftes en hoe speel jij daar zodanig op in dat samenwerking vanzelfsprekend wordt? Kortom: wat maakt jou uniek? 

In deze module leer je hoe je je eigen positie bepaalt en definieer je een ‘waardepropositie’; je eigen verhaal, dienstaanbod en de argumenten waarmee je op een natuurlijke manier straks je klanten overtuigt.

Er zijn veel manieren om op een prettige manier acquisitie te doen en iedereen kan daar zijn eigen successtrategie in toepassen. Doel is dat klanten voor jou kiezen. Hoe krijg je dat voor elkaar? 

In deze module leert de deelnemer welke mogelijkheden er zijn om het eerste contact te leggen, hoe je stap voor stap toewerkt naar een opdracht en hoe je op een natuurlijke manier met je opdrachtgever aan de slag gaat.

Programma

Tijdens deze training komen de volgende zaken aan bod:

Klantbehoefte definiëren
Methodes om positie te kiezen
Bepalen waarde propositie
Hoe vind je je klant
Contact leggen in verschillende situaties
Verschillende acquisitietechnieken
Het voeren van acquisitiegesprekken
Acquisitie op de agenda houden
Het binnenhalen van je klant
  
De training is praktisch, direct toepasbaar op jouw eigen praktijk, met veel tips en tricks.

Trainer

Deze training wordt verzorgd door Ernst van Dijk van ons vaste trainingsbureau GIFT. GIFT heeft ruimschootse ervaring op het gebied van training, coaching en advies binnen de creatieve sector. Ernst werkte na zijn studie Commerciële Economie jaren in de reclame. Zijn laatste functie in deze branche was die van Algemeen Directeur van McCann-Erickson. Ernst is oprichter/partner bij Gift coaching training advies en is gespecialiseerd in het werken met mensen en bedrijven in de creatieve sector. Zijn uitgangspunt is dat het realiseren van lange termijndoelen begint bij het vandaag in actie komen en het ver-anderen van gedrag, maar dat wel in het kader van wie je in de kern bent.

DuPho-leden: 195 euro per persoon, per trainingsdag.
Niet-leden: 250 euro per persoon, per trainingsdag.

De bedragen zijn exclusief btw en transactiekosten.
Catering (lunch) en benodigde materialen zijn bij de kosten inbegrepen.

Studie-uren bij- en nascholing
Deze trainingsdag is goed voor 7,5 studie-uren bij- en nascholing

Aanmelden

Klik hier om je voor deze cursus aan te melden.

Datum: 9 December 2022
Tijd: 09:00 - 17:00
Locatie : WG Plein , 1054SK te Amsterdam
Ledenprijs: 195 euro ex btw