Menu Zoeken

Rondleiding Rotterdam Photo 2022

Schermafbeelding 2022-05-02 om 15.27.05.png

Rotterdam Photo is een jaarlijkse fotobeurs met een echte festival flair. Het evenement viert de diversiteit  en het brede spectrum van de hedendaagse fotografie. Als onderdeel van de Rotterdam Art Week trekt  Rotterdam Photo jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers, waaronder kunstliefhebbers, verzamelaars, galeristen  en internationale journalisten verschillende delen van de wereld.  

Elk jaar biedt de beurs onafhankelijke fotografen de mogelijkheid om hun projecten te exposeren.  Fotografen kunnen individueel of namens hun galerie deelnemen door hun werken en projecten in te  dienen via een open call die te maken heeft met een actueel thema. Het doel van de fotobeurs is om  fotografen een betaalbare expositieruimte aan te bieden tegen lagere kosten in vergelijking met de  traditionele kunst- en fotobeurzen.  

Het festival, geïnspireerd door de geschiedenis van Rotterdam als havenstad, biedt de geselecteerde  fotografen een tentoonstellingsruimte in hergebruikte zeecontainers aan, evenals de openbare ruimte van  de stad Rotterdam om zo fotografie buiten de ‘white cube’-traditie te brengen.  

Naast tentoonstellingen organiseert Rotterdam Photo ook workshops, talks en een programma vol met  muziek en digitale installaties door de hele stad. Het festivalgevoel wordt geaccentueerd door  verschillende tentoonstellingen en activiteiten voor alle deelnemers.

DuPho rondleiding
Op vrijdag 20 mei organiseren samen met het festival een rondleiding. DuPho betaalt de entree, de rondleiding en een borreltje na. 
Meld je aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie hier een lijst met de deelnemers.

 

 

Datum: 20 Mei 2022
Tijd: 15:00 - 18:00
Locatie : Willemsplein 85, Rotterdam
Ledenprijs: gratis
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.