Menu Zoeken

Dutch Photographers Day (UITVERKOCHT)

Save the Date v2.jpg

UITVERKOCHT

Op maandag 3 oktober kun tijdens de Dutch Photographers Day met experts praten over je werk, inspiratie opdoen, lezingen bijwonen en netwerken met collega fotografen.

Ga je starten met een fotografie project en wil je graag sparren over je ideeën met een expert? Of zit je midden in een project en wil je tips over de edit-fase? Tijdens dit event kun praten met meerdere experts. Maar ook als je in de inspiratiefase zit hebben we een mooi programma. Kom struinen op onze boekenmarkt en verrijk je kennis tijdens onze lezingen.
 
Let op:
1.     Kom je langs? Vergeet dan niet je gratis ticket te reserveren. Dat doe je via ‘registreren’. Binnen een minuutje heb je de bevestiging in je inbox.
2.     Als je graag wil praten met een van de experts, schrijf je dan in door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het programma – Wat kun je allemaal doen?

Portfolio reviews (VOL)

Ongeacht waar je je bevindt in jouw creatieve proces, je wil jezelf graag een push geven door te praten met een expert. Schrijf je dan in om je portfolio te bespreken met een van de deskundigen. We organiseren portfolioreviews met onder andere:

 • Narda van ’t Veer – Unit C.M.A.
 • Bas Uijlings – Bruidsfotograaf
 • Nina Pus – Czar Amsterdam – Film & Photography
 • Eva de Vos – Chef Beeldredactie Parool
 • Io Cooman – Beeldredacteur Volkskrant
 • Guinevere Ras – Curator Nederlands Fotomuseum en expert Meerstemmigheid
 • Gijs van den Berg - Creative director en partner bij KesselsKramer
 • Mark Engelen - Fotograaf
 • Marwan Magroun - Fotograaf
 • Dennis Baars & Helen Fernando TBWA NEBOKO
 • Daniela Varicak, Photography agent HALAL

Hoe werkt het?
Elk uur nemen er twee deskundigen plaats. In tijdslots van 20 minuten kun je je werk laten zien en bespreken. Er zijn maar een drie plekken beschikbaar per deskundige. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 
Door het beperkt aantal plekken vindt er een loting plaats onder de inschrijvingen. 

Waar & wanneer?
Meeting Room
10:00 - 15:00 uur

Boekenmarkt

Op de eerste verdieping van Pakhuis de Zwijger – in de Expo – is er een boekenmarkt. Beeld je een snoepwinkel van inspiratie in met fotoboeken van Nederlandse fotografen. Zo zijn er boeken over Nederlandse garageboxen, portretten van artiesten in lege zalen en verstilde beelden van de laatste postboten ter wereld. Maar ook portretten van de onzichtbare, gesloten gemeenschap van woonwagenbewoners en het kleurrijke Staphorst en poëtische fotoboeken met gedichten. Op onze markt vind je ook een collectie bijzondere klassieke fotoboeken met bijzondere uitgaven zoals eerste edities en gesigneerde exemplaren. We hebben ook een selectie fotoboeken, met name zwart wit, uit de vorige eeuw. Denk aan boeken van Brassai , Eggleston, Olaf, Avedon, Porter, Weston, Newton en Callahan.

Buy My Darlings en Self Publishers United zijn ook aanwezig.

Waar & wanneer?
Expo
10:00 - 15:00 uur

Fotoloterij

Iedere bezoeker krijgt een lot en maakt kans op een prachtige foto van SO 2022 winnaar Anne Claire de Breij. De winnaar wordt bekend gemaakt in het programma van de DDK.  Deze loterij wordt mede mogelijk gemaakt door FotoLabKiekie.

Waar & wanneer?
Foyer
10:00 - 15:00 uur

Workshops en lezingen

Op de vijfde etage van het pakhuis kun je workshops en lezingen volgen over alles wat met ondernemen en fotografie te maken heeft. In de loop van september vullen we het programma aan, maar deze sprekers kunnen we nu al met je delen.

 • Marwan Magroun, fotograaf – How I became a photographer
 • Daantje Bons, fotograaf - Over haar werk, inbreuk en meer
 • Arnoud Bourdrez, advocaat auteursrecht en kunstverzamelaar – Beroep: fotograaf en onderhandelaar
 • Ries Meertens, trainer creatieve industrie – Spoedcursus ondernemen voor fotografen
 • Jitske Nap & Colina van Bemmel / HER studio, fotograaf / videomaker – Werken in een collectief, alles over het maken van videoproducties
 • Jacqueline Dersjant, afscheidsfotograaf - Ik mis je in de kleine dingen
 • Van te voren goede afspraken maken kan problemen en misverstanden in de toekomst voorkomen. Onder leiding van Laila Schoots, zakelijk adviseur DuPho en Jeff Bosch, jurist DuPho
 • Teun van der Heijden, Heijdens Karwei.  Lezing het visueel narratief van een fotoboek.

Waar & wanneer?
Studio en IJzaal
10:00 - 15:00 uur

De Donkere Kamer

Aan het einde van de middag is er afsluitend een nieuwe editie van 'De Donkere Kamer'. Wat kun je verwachten van de Donkere Kamer? De moderatie is in handen van Jennifer Muntslag. Zij gaat praten met hoofdgast Kevin Osepa. Stoepstories komt langsen er zal over NFT en fotografie gesproken worden Roosje Verschoor. Anna Maria van 't Hek vertoont haar nieuwste clip 'SAM'. Arno Haijtema, journalist en fotografie- en tv-recensent verzorgt een beeldcolumn. De tips & tricks worden deze keer gegeven door Blommers/Schumm. Tim Mooij-Knip van Huis Marseille tipt de mooiste fotoboeken en het bekende onderdeel ‘Pitch je fotoproject’ staat uiteraard ook op het programma.

Waar & wanneer?
Grote Zaal
15:00 - 16:30 uur

Juridisch loket, zakelijk advies

In de foyer kan je in de ochtend terecht met vragen over de zakelijke kant van het vak. Je bent hier aan het juiste adres met vragen over contracten, tarieven, licenties, goede afspraken maken of over hoe je met inbreuk moet omgaan. Laila Schoots, zakelijk adviseur DuPho en jurist Jeff Bosch zullen je hierbij te woord staan.

Waar & wanneer?
Foyer
10:00 - 12:30 uur

Klomps & Boor Risicobeheer

Heb je je verzekeringen nog niet bij Klomps & Boor geregeld dan is dit het moment om te kijken of het iets voor je is. Zij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van beroepsfotografen en heeft voor de leden van DuPho een pakket ontwikkeld met een hele fijne korting.

Waar & wanneer?
Foyer
12:30 - 15:00 uur

Stichting Pictoright

Stichting Pictoright behartigt de collectieve auteursrechten van alle visuele makers in Nederland. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het innen en uitbetalen van collectieve gelden van fotografen. Heb je vragen hierover? Ze staan voor je klaar.

Waar & wanneer?
Foyer
12:30 - 15:00 uur

Stichting 1000 foto’s

Het werk van veel professionele fotografen is meer dan de moeite waard en behoort behouden te blijven, maar helaas staan veel fotografische archieven op de nominatie om te worden weggegooid of vernietigd. Stichting 1000foto's heeft een oplossing bedacht!

Waar & wanneer?
Foyer
10:00 - 12:30 uur

Borrel

We sluiten de dag af met een borrel. Want hoe vaak zie je je collega fotografen nou eigenlijk?

Waar & wanneer?
Foyer
16:30 - 18:00 uur

De Zwijger Café

Even werken tussendoor achter je laptop? Er zijn plekken door het gebouw waar je kunt werken. In het café kun je lunchen met je collega’s. Zo hoef je niks van deze dag te missen. Het Zwijger Café stelt een speciaal lunchmenu voor jullie samen.

Dit event wordt mogelijk gemaakt door het Pictoright Steunfonds.

 

Reserveer hier je gratis ticket 

Datum: 3 Oktober 2022
Tijd: 10:00 - 18:00
Locatie : Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Ledenprijs: Gratis toegang
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.