Menu Zoeken

COVID-19 Protocol 22 januari 2021

Zoals we eerder schreven in de nieuwsbrief van afgelopen woensdag maakt het kabinet zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. De belangrijkste zijn als volgt: 

Avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari 2021 wordt een avondklok ingevoerd. Deze geldt tot woensdag 10 februari 2021 04:30 uur. Het is de bedoeling dat iedereen tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnen blijft. Het is verboden om dan zonder geldige reden op straat te zijn.

Eigen- en werkgeversverklaring avondklok

We begrijpen dat er fotografen zijn die tussen 21.00 uur en 04.30 uur (willen) fotograferen. Als het noodzakelijk is, is dit ook toegestaan. Voor zzp’ers heeft de overheid een Eigen verklaring avondklok opgesteld. Deze verklaring kan je zelf ondertekenen. Let op: je moet dan ook zelf de Werkgeversverklaring avondklokinvullen en bij je hebben. Overweeg altijd of de werkzaamheden echt in de avond of nacht moeten worden uitgevoerd. 

Bezoek

Ook scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Dit geldt in ieder geval tot en met 9 februari 2021. 

Aantal personen uitvaart

Voor de uitvaartfotografie is het maximale aantal gasten bij een begrafenis teruggebracht naar 50, plus de fotograaf. Dit geldt ook tot en met 9 februari 2021. 

Beperking internationale reisbewegingen

Er worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan. 

Aangepast protocol

Hier vind je het nieuwe protocol van 22 januari 2021.