Menu Zoeken

DuPho in gesprek met Natuurmomumenten over (te) strenge regels voor natuurshoots

Zoals eerder aangegeven is er onrust ontstaan wegens de nieuwe regels die Natuurmonumenten heeft ingesteld voor het fotograferen in natuurgebieden. Zo wordt er een basistarief van € 50,- gehanteerd voor een aanvraag voor een shoot en daar komt een bijdrage voor de natuur bovenop. De hoogte van deze bijdrage is niet transparant. Bovendien kan de beslissing op een aanvraag zomaar zes weken in beslag nemen.

DuPho heeft in principe begrip voor het aanscherpen van regels die de natuur beschermen. Uitwassen zoals het gebruik van confetti, een stoet van auto’s met apparatuur, mensen die van de paden afgaan etc moeten worden tegengegaan. Maar deze nieuwe regels zijn te streng voor onze leden en maken het werken in de natuur bijna onmogelijk.  

DuPho-leden zijn professionals die zorgvuldig met de natuur omgaan en zich comitteren aan gebiedsregels. En DuPho is een betrouwbare gesprekspartner voor Natuurmonumenten omdat wij jullie vertegenwoordigen. Samen zouden we een vorm moeten kunnen vinden om enerzijds de natuur beter te beschermen maar tegelijkertijd professioneel fotografen niet de dupe te laten worden van te strenge regels. Regulering dus.

Na schriftelijk onze bezwaren al kenbaar te hebben gemaakt gaan we medio april hierover met Natuurmonumenten in gesprek. Wordt vervolgd.