Menu Zoeken

Fotografen gezocht voor World Photographic Cup 2021

Binnenkort kan DuPho inzenden voor de World Photographic Cup (WPC) 2021. Daarvoor moeten wij weer een nationaal team samenstellen. Na registratie heeft het team tot 31 oktober de tijd om hun inzending in te dienen. De jurering is eind 2020.

Elk land mag maximaal drie afbeeldingen indienen in zes categorieën:

 • Commercial
 • Illustration/Digital Art
 • Nature (landscape/wildlife)
 • Portrait
 • Reportage/Photojournalism
 • Wedding

Je kunt voor één of meerdere categorieën inzenden, maar per categorie worden drie verschillende fotografen gekozen.

Gouden (1e), zilveren (2e) en bronzen (derde) medailles worden toegekend aan de individuele maker in elke categorie.

Teams worden beloond met punten op basis van de totale score van de top tien-plaatsingen in alle categorieën. De World Photographic Cup wordt toegekend aan het nationale team dat de hoogste score behaalt.

Awards en individuele onderscheidingen

 • Digitale Certificaten van deelname worden aan alle individuele teamleden gegeven.
 • Nation Awards-certificaten worden uitgereikt aan de fotograaf van de hoogst gescoorde afbeelding van elk en alle ingevoerde teams (score samengesteld door berekende resultaten).
 • Finalistcertificaten worden gepresenteerd aan de fotografen van de best beoordeelde foto's in alle categorieën (score gecompileerd met berekende resultaten).
 • Gouden, zilveren en bronzen medailles worden toegekend aan de eerste, tweede en derde hoogste score afbeeldingen in elke categorie (score gecompileerd door berekende resultaten).

Data en tijdlijn WPC 2021

 • Deadline registratie van inschrijvingen: 31 oktober 2020
 • Jurering geopend: november 2020
 • Jurering gesloten: december 2020
 • Finalist en Best of Nation Awards worden in januari 2021 bekendgemaakt op Imaging USA
 • Winnaars worden bekendgemaakt tijdens de WPC Awards Ceremony in Rome, Italië, op 19 april 2021

Over de categorieën

Commercial

Reclame, mode, beauty, stilleven, eten, architectuur, bedrijfsfotografie vallen allemaal onder deze categorie. Samengestelde en niet-samengestelde afbeeldingen, en sterk gemanipuleerde afbeeldingen (Photoshop of vergelijkbaar), evenals het gebruik van computer gegenereerde afbeeldingen (CGI), zijn toegestaan voor zover relevant in deze categorie.

Illustration/Digital art

Een illustratie is een grafische weergave van een concept of onderwerp. Het belangrijkste principe van een illustratie is om een concept, verhaal, literatuur, activiteit enz. Zo te verduidelijken of te definiëren dat het een visuele weergave van het verhaal, de titel of het concept geeft. Samengestelde en niet-samengestelde afbeeldingen, en sterk gemanipuleerde afbeeldingen (Photoshop of vergelijkbaar), evenals het gebruik van computer gegenereerde afbeeldingen (CGI), zijn toegestaan voor zover relevant in deze categorie.

Nature

De categorie Nature (landscape/wildlife) bestaat uit afbeeldingen die bedoeld zijn om de schoonheid van de natuur en dieren in het wild te laten zien. Afbeeldingen van dieren in het wild moeten in hun natuurlijke habitat worden vastgelegd. Panorama's zijn toegestaan in deze categorie. Samengestelde en niet-samengestelde afbeeldingen zijn toegestaan in deze categorie.

Portrait

Inzendingen moeten het uiterlijk, de essentie of de persoonlijkheid van de geportretteerden weerspiegelen. In deze categorie zijn afbeeldingen van families of groepen opgenomen. Werk waarbij de beeldmanipulatie of postproductie een belangrijk onderdeel wordt van de uiteindelijke afbeelding, moeten worden ingevoerd in Illustratie of Commercieel.

Reportage / Photojournalism

Afbeeldingen die een feitelijke openbare of niet-openbare gebeurtenis, het leven, een gebied van menselijk belang illustreren, nieuws vertellen dat betekenis heeft in de context of het verslag van gebeurtenissen, een grote impact en / of blijvende emotionele respons. In deze categorie zijn afbeeldingen opgenomen die sportevenementen illustreren. Basiskleur- en helderheidsaanpassingen, bijsnijden, ontwijken en inbranden zijn toegestaan. Alleen afbeeldingen met een enkele opname worden geaccepteerd. Composietbeelden en afbeeldingen met meervoudige belichting worden niet geaccepteerd. De originele opname (in RAW of jpg) moet beschikbaar zijn op verzoek van de WPC.

Wedding

Inzendingen in Wedding moeten worden gedaan in verband met een echt huwelijksevenement (niet een commercieel gemaakte afbeelding). Afbeeldingen moeten de persoonlijkheid van het (de) onderwerp (en) weerspiegelen. Ze moeten een of andere visuele referentie (s) bevatten die de bruiloftsgebeurtenis definieert (traditionele kleding, kerkbloemen enz.). Samengestelde afbeeldingen zijn toegestaan zolang de digitale postproductie geen significant onderdeel is van het weergeven van de essentie of de persoonlijkheid van het onderwerp (de onderwerpen). Fotografische werken waarbij de beeldmanipulatie of postproductie een belangrijk onderdeel wordt van de uiteindelijke afbeelding, moeten worden ingevoerd in Illustratie of Commercieel.

Past jouw werk goed bij deze wedstrijd (sterk gemanipuleerde afbeeldingen en/of het gebruik van computer gegenereerde afbeeldingen) laat het ons voor 1 oktober weten met welk werk je in welke categorie je mee zou willen doen. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je aanmelding.

 

Foto's uit Gif is een selectie van het winnende werk van WPC 2020.