Menu Zoeken

Jury SO 2022

Dit jaar hebben we weer een mooie jury kunnen samenstellen waar we trots op zijn!

Heike Gülker werkt sinds 2003 bij Volkskrant Magazine als beeldredacteur en daarvoor als artdirector. Voor die tijd was ze artdirector van Blvd. Magazine en grafisch ontwerper bij Studio Anthon Beeke. In 1998 is ze aan de Aki afgestudeerd op visuele communicatie.

Noël Loozen is regisseur en fotograaf. Hij studeerde fotografie aan de Rietveld Academie en behaalde een Master in film aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn eerste korte film “The Hornhunter” (2014) ging in première in Eye. Daarna ging zijn korte film “Spoetnik” (2015) in première op de Berlinale en won diverse prijzen. Zijn meest recente film “Botanica” (2017) en televisiefilm “Limburgia” (2017) gingen vorig jaar in premiere op het Nederlands Filmfestival. Hij regisseerde het kinderprogramma Moonriders (2021) van de VPRO. Noël maakt ook videoinstallaties en fotografeert regelmatig voor o.a. Volkskrant Magazine.

Mark Engelen is fotograaf en afgestudeerd in 1999, aan de Academie St. Joost in Breda. Gedurende de afgelopen 23 jaar heeft hij in verschillende fotografische disciplines gewerkt, zoals fotojournalistiek, documentair, autonoom, fashion en allround reclame. Sinds 7 jaar heeft hij zich volledig toegelegd op het fotograferen van topsporters en bekende persoonlijkheden voor marketingdoeleinden. Dit doet hij op geënsceneerde wijze waarbij zijn vaak technisch complexe beelden tijdens het postproductieproces werkelijkheid worden. Altijd vanuit de gedachte dat de realiteit slechts perceptie is. Daarnaast geeft hij met regelmaat lezingen over het fotografisch vak en heeft hij diverse fotografie awards gewonnen.

Helen Fernando is Art Director bij reclamebureau TBWA\NEBOKO. Helen is verantwoordelijk voor de beeldtaal van reclamecampagnes. Ze heeft met haar werk verschillende prijzen gewonnen zoals ADCN, ESPRIX, SAN en Cannes Lions. Helen is creatief, gepassioneerd en nieuwsgierig. Ze laat zich graag inspireren door de wereld om haar heen.

Naïma Kaddour werkt sinds 1991 als foto-editor voor Magnum Paris. Ze is momenteel verantwoordelijk voor publicatierechten en leidt de ontwikkeling van MENA-projecten.

Missie

Aan de juryleden de opdracht om uit alle inzendingen 20 fotografen te selecteren. De selectie dient een mix te zijn van alle vormen van fotografie. Portret, documentair, autonoom, reportage, reclame, mode, still-life etc. Leidraad bij de keuze is de signatuur van de fotograaf en de samenhang van de portfolio.

Stuur je werk in, want het wordt sowieso bekeken door deze 5 topjuryleden!