Menu Zoeken

Update onduidelijkheid coronamaatregelen

Afgelopen week ontvingen jullie van ons het ge-update COVID-19 fotografie protocol. De dagen erna ontstond er veel onduidelijkheid over het nog mogen werken als fotograaf in een studio en welke uitzonderingen er zijn.

Als actie hierop heeft DuPho directeur Suzanne Henning minister van Engelshoven van OCW benaderd om tot duidelijkere richtlijnen te komen en deze ook te communiceren met de gemeenten. Daarnaast is vandaag namens de Federatie Creatieve Industrie (FCI), waarin wij vertegenwoordigd zijn, nu het topteam Justitie en Veiligheid en Economische Zaken ingeschakeld inzake het protocol. 

Helaas hebben we nog steeds geen helder antwoord van de overheid op vragen over bijvoorbeeld pasfotografie, winkels en fotostudio’s. Wij dringen aan op zo spoedig mogelijke helderheid. De tendens lijkt te zijn dat men het aantal reisbewegingen tot een minimum wil beperken en daarmee zo veel mogelijk wil sluiten. Wij verwachten daarom dat fotostudio's toch dicht moeten. Zodra we dit bevestigd hebben, zal het protocol aangepast worden.

We vinden het heel vervelend dat wij jullie nog steeds geen duidelijk antwoord kunnen geven voor het weekeinde. We hopen aan het begin van aankomende week uitsluitsel te hebben!