Menu Zoeken

Annemarie Vriends

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.annemarievriends.nl
Bedrijfsnaam
AVRIEVISION
Adres
Perpignanlaan 17
Postcode
5627LC
Plaats
Eindhoven
Telefoon
0618745266
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Bio

Annemarie Vriends (Maarheeze, 1969), fotografe achter de merknaam AVRIEVISION.

Creativiteit speelt als een rode draad door mijn leven.

Tijdens het ziekte-/sterfproces van mijn moeder, 2005-2006, ben ik veel gaan fotograferen op de automatische stand. Een uitlaatklep en tevens de momenten met mijn moeder en het gezin vastleggen, voor altijd. Dit tot ergernis van mijn moeder. :-) Naast de fotografie ben ik toentertijd gaan dichten in combi met mijn foto's.

Mijzelf

Het is een lange tijd stil geweest rondom mijn dichten & fotografie. In 2014 werd er bij mij de diagnose Borderline - High Level vastgesteld. Ik liep vast in de opleiding voor verpleegkundige en in mijn dagelijks leven. Na 3.5 jaar ambulante therapie, Mentalization-Based Therapy (MBT) heb ik leren omgaan met mijn persoonlijkheid. Het is vallen en opstaan, triggers en gevoeligheden zijn niet weg te denken in het dagelijks leven. 

Ik, als fotografe

Als fotografe laat ik mij inspireren door de omgeving met daarin mijn eigen visie en gevoel. 

Ik fotografeer recht uit het leven zoals het op dat moment is en maak het liefst gebruik van bestaand licht zodat ik de schoonheid, de rauwheid en kracht van het moment vast kan leggen. 

Ik ben kwetsbaarder geworden gedurende de jaren, dat komt omdat ik ben gaan reageren vanuit mijn gevoel. Ik ben puur, een mensenmens en oprecht. Mensen weten wat ze aan mij hebben met een enorme dosis gezonde humor. Mijn humor houdt mij op de been en zorgt dat ik kan relativeren.

Ik heb tijdens de opleiding mogen proeven aan documentaire fotografie en ik merk dat, dat toch wel mijn ding is. De kwetsbare mens op de voorgrond plaatsen, los van alle vooroordelen en stigma's. Ik ervaar het contact daarin, als iets bijzonders en op de een of andere manier weet ik daarin de mens te binden en te verbinden. 

Zo'n shoot loopt gemoedelijk, informeel en ik ben 'The Girl Next Door'. Soms wordt er meer gepraat als gefotografeerd, dat neem ik dan voor lief, de mens staat voor mij centraal.

Najaar 2018

Specialisme

Documentary, Fashion, People and Portrait