Menu Zoeken

Willem Scherpenisse

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.we-photography.com
Bedrijfsnaam
WiSch Enterprise
Adres
Krammer 8
Postcode
3232HE
Plaats
Brielle
Telefoon
0647083065
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Fotograferen doe ik zo’n 50 jaar, eerst als hobby, en later na wat workshops ook als parttime fotograaf. Stoppen met leren is helaas niet mogelijk. Er komen steeds weer nieuwe snufjes uit en dat betekent ook dat het fotograferen evolueert.

Wat doe ik nu graag m.b.t. fotografie? Ja waar ligt mijn hart in deze, denk toch dat het fotograferen van mensen mij toch enorm veel plezier geeft. Of het nu gaat om portretten of reportagefotografie, mensen in al hun verscheidenheid, emoties en uitdrukkingen vastleggen in beeld boeit me.

De fotografie biedt mij een ongekend breed instrumentarium dat ik kan gebruiken om vorm te geven aan mijn creativiteit. Of het nu om portretten, reizen, stillevens, evenementen, straat of landschapsfotografie gaat, een bruiloft of afscheidsfotografie, ieder project of idee kan mij prikkelen en inspireren. 

Dit betekent dat ik als fotograaf graag meewerk aan projecten, evenementen en (originele) initiatieven maar bijvoorbeeld ook een bruiloft. Ik ben ook graag betrokken bij projecten waarbij maatschappelijke en/of sociale vraagstukken worden aangekaart. Binnen mijn fotografie zoek ik grenzen op, uiteraard wil ik creatief zijn, maar ga een romantische sfeer of een foto met humor zeker niet uit de weg. Fotograferen kan ook betekenen een emotie vastleggen, dan kom ik snel op Afscheidsfotografie. Iets waar ik mijzelf de laatste tijd op aan het specialiseren ben.

Een rouw-/of afscheidsreportage is een registratie van de uitvaart. Het verloop van de uitvaart kan van begin tot eind worden vastgelegd: het vervoer, de dienst, de sprekers etc. Dat gebeurt op onopvallende wijze zodat u tijdens de uitvaart er niet door gestoord wordt.

In Nederland zijn er een aantal fotografen, die zich gespecialiseerd hebben in het maken van een rouw-/ afscheidsreportage. WE-Photography.com is zo'n fotograaf.

Bij het laatste afscheid wordt er niet altijd gedacht aan fotografie. De tijd en wereld staan stil, het is niet te bevatten en waarschijnlijk dringt niet alles tot u door. Toch is het bijzonder en mooi om een fotograaf bij de uitvaart aanwezig te laten zijn. Tijdens de uitvaart wilt u zich richten op elkaar en op het afscheid nemen van uw dierbare. Soms ontstaat er achteraf het gevoel iets gemist te hebben; de dag is aan u voorbijgegaan, u beleefde de gebeurtenissen als een roes. Van het afscheid zelf houdt u in de meeste gevallen weinig tastbaars over.

Uitvaartfotografie is niet makkelijk, het is niet iets wat je even doet. Je krijgt te maken met verschillende facetten waar je rekening mee moet houden. Zoals al aangehaald, de emoties van de nabestaanden zijn belangrijk om rekening mee te houden. 

Met afscheidsfotografie wil ik graag het verschil maken met de collega fotografen.

Wat mij verder onderscheidt van al die andere fotografen is mijn werkervaring als ondernemer met internationaal karakter, trainer van jonge mensen om een vak te leren en het geïnteresseerd zijn in mensen. Hierdoor ben ik heel goed in staat om in gesprek te gaan met de klant en naar boven te halen wat deze precies wil en wat belangrijk is maar tegelijk ook met nieuwe en andere ideeën en voorstellen te komen.

Een foto maken kan iedereen, maar fotograferen is een vak!

Fotograferen om het fotograferen is leuk, maar heeft weinig inhoud. Buiten dat je er altijd van kan leren. Maatschappelijk heeft het geen inhoud of je moet de foto kunnen gebruiken om een gesprek op gang te brengen of begrip voor iets te kweken.

Een foto maken met inhoud, een verhaal, midden in een stad een stukje zien wat je het gevoel geeft om zomaar 100 jaar terug in de tijd te zijn gegaan, dat vast leggen en via een sociaal mediakanaal verspreiden kan een leuke discussie opgang brengen.

Categorie

Event, Funeral Photography, Wedding