Deze nieuwsbrief online lezen
19 september 2021

De juridische dienstverlening van DuPho en de samenwerking met de NVJ/NVF.

Gisteren werden wij onaangenaam verrast door een bericht op de NVJ site en Villamedia waarin de NVJ aangeeft dat de samenwerking tussen de NVJ/NVF en DuPho op initiatief van DuPho is opgezegd. Dat is onzin. 
De samenwerking tussen DuPho en de NVJ liep contractueel tot eind 2016 en is (gedurende de onderhandelingen  over deze samenwerking) gecontinueerd in 2017 (ook wat betreft de juridische ondersteuning). De besprekingen verliepen moeizaam en lijken naar ons idee ook altijd niet over de belangen van fotografen te gaan. 
Recentelijk zette de NVJ ons voor het blok met een verhoging van 60% (per direct) voor hun juridische dienstverlening. Buiten dat dit een wat opmerkelijke zet is richting een goede samenwerking, kunnen wij ook jullie ledengeld niet op deze manier uitgeven. Wij hebben er dan ook voor gekozen om deze dienstverlening te beleggen bij andere (in beeldrecht) gespecialiseerde juristen. Jullie kunnen dus nog steeds met al jullie vragen bij ons terecht, er verandert niets. De aankondiging (op de website) over deze partner zal niet lang op zich laten wachten. 

Ook blijkt de NVJ onze leden een mail te sturen met het  bericht dat DuPho de samenwerking met de NVJ  heeft beëindigd (onzin) en vervolgens een aanbieding om lid te worden van de NVF. Wij vinden dit een laaghartige actie.

De oorzaak van deze opmerkelijke gang van zaken lijkt een lopend verschil van mening over een bestuurlijke kwestie bij een derde partij, waar wij helaas nu niet verder op in kunnen gaan.  

Wij gaan nog steeds uit van een samenwerking met de NVF/NVJ voor nu en in de toekomst. Voor al je vragen met betrekking tot zakelijk en juridische ondersteuning zijn wij dagelijks per telefoon of mail te bereiken.

Suzanne Henning
Directeur DuPho.

facebook  twitter  linkedin
 
logo DuPho
Piet Heinkade 181-K
1019 HC Amsterdam
020-7884488
info@dupho.nl
www.dupho.nl
Liever geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Uitschrijven.