Menu Zoeken

Ons “huis” assurantie kantoor Klomps & Boor Risicobeheer heeft voor de DuPho-leden het Collectief Beroepsfotografen bij ONVZ.

Sinds jaar en dag is ONVZ één van de best beoordeelde zorgverzekeraars van Nederland. Géén gecontracteerde zorg, maar volledige keuzevrijheid. Het collectief heeft 10% korting op de Aanvullende dekkingen.

Bereken je premie en sluit als je wil direct af
 
* Voor de leden met een lopende ONVZ-Polis bij Klomps & Boor Risicobeheer wordt de korting automatisch opgenomen.

Meer informatie:

Uw ZORG-Verzekering

Ons “huis” assurantie kantoor Klomps & Boor Risicobeheer heeft voor de DuPho-leden het Collectief BeroepsFotografen bij ONVZ. ONVZ biedt Restitutie Polissen en is sinds jaar en dag één van de best beoordeelde zorgverzekeraars in Nederland. Wat is het verschil tussen een natura of restitutie polis?

Natura Polis        

De Zorg Verzekeraar heeft contracten afgesloten met diverse zorg aanbieders, bijvoorbeeld ziekenhuizen en artsen. Heeft u zorg nodig dan kan u bij die ziekenhuizen en artsen terecht. Kiest u voor een niet aangesloten ziekenhuis of arts, dan worden de kosten niet volledig vergoed. U ontvangt geen nota, de kosten worden rechtstreeks betaald (uitkering in natura).

Restitutie Polis               

Hier kiest u zelf de zorg aanbieder, bijvoorbeeld het ziekenhuis of specialistische kliniek van uw keuze. U ontvangt een nota voor de behandeling, deze dient u in bij de verzekeraar en die restitueert de nota aan u. Deze polissen zijn iets duurder dan de Natura-polissen. U heeft wel “keuze-vrijheid” en geen “verplichte winkelnering”. Tevens zijn er zorgconsulenten beschikbaar om u zo snel mogelijk te helpen met de keuze voor best mogelijke behandeling en zij u helpen uit te zoeken welk ziekenhuis of kliniek het best past bij de behandeling. 

Premie vergelijk Basis Verzekering 2024:

Natura Polis                       Zilverenkruis (Collectief ZZP Ned.)          147,45 per maand

Restitutie Polis                 ONVZ (Collectief DuPho)                             151,20 per maand

Basis Verzekering           

Deze Basis Verzekering is voor iedereen toegankelijk en er is een verplichte acceptatie, ze mogen u niet weigeren omdat u bijvoorbeeld een ernstige ziekte heeft. De dekking is hetzelfde bij iedere verzekeraar (wettelijk voorgeschreven), wel is de keuze van Zorg Aanbieders bij een Natura polis minder.

Aanvullende dekking      

Deze kunt u zelf bepalen. Denkt u hierbij aan fysiotherapie, tandheelkunde, orthodontie  en alternatieve geneeswijzen. Omdat er geen verplichte acceptatie is kan de verzekeraar wel vragen naar medische gegevens en mogelijk deze aanvullende dekkingen weigeren. Mocht u geen aanvullende dekkingen kiezen dan komt de zorg die onder de aanvullende dekkingen valt voor uw eigen rekening en wordt niet vergoed.

Eigen Risico                       

Het eigen risico is een bedrag dat u zelf betaald als u bepaalde zorg uit de basisverzekering gebruikt. De overheid stelt elk jaar de hoogte van het verplicht eigen risico vast (in 2024 is dit € 385,-). Het eigen risico geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Naast het verplicht eigen risico kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico te verhogen. Dan krijgt u een lagere premie. U mag dit eigen risico verhogen naar maximaal€ 500,-. 

Aandachtspunten           

Indien u kiest voor een verhoogd eigen risico ( € 500,-) dan is het beter om wel aanvullende dekkingen mee te verzekeren. Indien u geen aanvullende dekkingen meeverzekerd maar later blijkt dit toch nodig te zijn dan kunnen deze mogelijk niet meer op een later moment worden toegevoegd. Voor het nieuwe verzekeringsjaar kan de verzekeraar de aanvullende dekkingen weigeren omdat ze geen acceptatieplicht hebben op de aanvullingen.Wel kunt U elk verzekeringsjaar kiezen of u het verhoogde eigen risico ( € 500,-) wenst of het toch wenst te verlagen naar het verplichte eigen risico (in 2024 € 385,-)