Menu Zoeken

Ledenvoordeel.

Wij bieden allerlei services en adviezen op zakelijk, juridisch en creatief gebied. Naast onze adviserende rol, vertegenwoordigen we de leden in organisaties als Pictoright, Platform Makers en Federatie Creatieve Industrie. Wil je je kennis verbreden of inspiratie opdoen? Volg dan de agenda voor de diverse activiteiten, trainingen en workshops.

Met het opstellen en promoten van het gebruik van de Algemene Voorwaarden heeft DuPho de onderhandelingspositie van fotografen bij het afsluiten van contracten steviger kunnen maken en daarmee hun rechtspositie beter kunnen waarborgen.

Een bruiloft is vaak een van de hoogtepunten uit iemands leven. Als je door een klant wordt gevraagd om een bruiloft op beeld vast te leggen, is het slim om goede afspraken met het bruidspaar te maken.

Log hier in voor alle voorbeeldbrieven, offertes, licenties, quitclaims, inbreukbrieven, model release, etc. die DuPho voor je heeft gemaakt.

De eerstelijns juridische hulp bij DuPho wordt aan leden gegeven door Laila Schoots en Valentijn de Jongh.

Laila Schoots is zelf fotografe en heeft jarenlang ervaring met het adviseren van fotografen op allerlei (zakelijke) terreinen. Valentijn de Jongh heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd in Leiden.

Naast de sterke juridische dienst, kun je bij ons terecht voor hulp bij offertes, opstellen en uitleg van licenties, onderhandelingen, maar ook voor het bepalen van je uurtarief.

Veel antwoorden kun je vinden op de kennisbank, maar soms heb je meer ondersteuning of feedback nodig. Daarvoor kun je altijd contact met ons opnemen. 

Ons assurantie adviesbureau Klomps & Boor Risicobeheer is gespecialiseerd in het verzekeren van BeroepsFotografen en heeft voor de leden van DuPho een verzekeringspakket ontwikkeld.

Als fotograaf ga je niet boekhouden omdat je het leuk vindt, maar omdat het moet. Met het systeem van EZ Boekhouding weet je zeker dat je aan jouw belastingverplichtingen voldoet en dat je alles goed voor elkaar hebt in het geval er een belastingcontrole komt.

Je maakt de mooiste foto’s, levert deze aan bij je klant, maar helaas…. je klant komt vervolgens zijn betalingsverplichting niet na. Erg vervelend voor je natuurlijk. Je wilt de relatie die je hebt opgebouwd met deze klant wel behouden, maar toch je geld ontvangen. Wat nu?

Om het lidmaatschap van DuPho nog aantrekkelijker te maken zijn wij voortdurend bezig meer ledenvoordeel op allerlei gebied te ontwikkelen. Denk aan kortingen op cursussen en vakbladen, aanbiedingen op apparatuur, aansluiting bij een incassobureau etc. Suggesties voor nog meer ledenvoordeel zijn altijd welkom.
Lees meer...

DuPho Broodfonds is opgericht in januari 2017  onder de naam PIXEL-broodfonds. Voorzitter PIXEL-broodfonds Casper Lookman: "De oprichtingsbijeenkomst was succesvol, intiem en gezellig. Een sfeer die past bij ons Broodfonds. De vereniging telt nu 24 leden met twee aspirantleden in de pijplijn.

Voor alle leden hebben wij een DuPho-kaart ontwikkelt waarmee je kunt aantonen dat je een professionele fotograaf bent die voldoet aan de toelatingseisen van DuPho. De kaart en het lidmaatschapnummer geeft je korting op collectieve verzekeringen en diverse evenementen. Tevens kun je je ermee identificeren als professioneel fotograaf bij conferenties, evenementen en festivals.

DuPho (voorheen Fotografen Federatie) publiceert regelmatig over belangrijke zaken die jou als professionele fotograaf ondersteuning kan bieden. 

Voor bestellingen kan je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.