Menu Zoeken

Ledenvoordeel.

Wij bieden allerlei services en adviezen op zakelijk, juridisch en creatief gebied. Naast onze adviserende rol, vertegenwoordigen we de leden in organisaties als Pictoright, Platform Makers en Federatie Creatieve Industrie. Wil je je kennis verbreden of inspiratie opdoen? Volg dan de agenda voor de diverse activiteiten, trainingen en workshops.

Met het opstellen en promoten van het gebruik van de Algemene Voorwaarden heeft DuPho de onderhandelingspositie van fotografen bij het afsluiten van contracten steviger kunnen maken en daarmee hun rechtspositie beter kunnen waarborgen.

Naast onze bekende Algemene Voorwaarden zijn er nu ook de aanvullende voorwaarden voor bruidsfotografie! Door één van onze advocaten opgestelde voorwaarden, speciaal voor bruidsfotografen. En een opdrachtbevestiging. Belangrijke onderwerpen waar je aan moet denken als je afspraken maakt met aanstaande echtparen.

Log hier in voor alle voorbeeldbrieven, offertes, licenties, quitclaims, inbreukbrieven, model release, etc. die DuPho voor je heeft gemaakt.

DuPho heeft een pool van in beeld- en ondernemingsrecht gespecialiseerde juristen en advocaten (o.a. gelieerd aan Pictoright). Een team van experts geeft advies en zo nodig ondersteuning.

Naast de sterke juridische dienst, kun je bij ons terecht voor hulp bij offertes, opstellen en uitleg van licenties, onderhandelingen, maar ook voor het bepalen van je uurtarief.

Veel antwoorden kun je vinden op de kennisbank, maar soms heb je meer ondersteuning of feedback nodig. Daarvoor kun je altijd contact met ons opnemen. 

Ons assurantie adviesbureau Klomps & Boor Risicobeheer is gespecialiseerd in het verzekeren van BeroepsFotografen en heeft voor de leden van DuPho een verzekeringspakket ontwikkeld.

Je maakt de mooiste foto’s, levert deze aan bij je klant, maar helaas…. je klant komt vervolgens zijn betalingsverplichting niet na. Erg vervelend voor je natuurlijk. Je wilt de relatie die je hebt opgebouwd met deze klant wel behouden, maar toch je geld ontvangen. Wat nu?

Om het lidmaatschap van DuPho nog aantrekkelijker te maken zijn wij voortdurend bezig meer ledenvoordeel op allerlei gebied te ontwikkelen. Denk aan kortingen op cursussen en vakbladen, aanbiedingen op apparatuur, aansluiting bij een incassobureau etc. Suggesties voor nog meer ledenvoordeel zijn altijd welkom.
Lees meer...

DuPho Broodfonds is opgericht in januari 2017  onder de naam PIXEL-broodfonds.
Voorzitter PIXEL-broodfonds Casper Lookman: "De oprichtingsbijeenkomst was succesvol, intiem en gezellig. Een sfeer die past bij ons Broodfonds. De vereniging telt nu 24 leden met twee aspirantleden in de pijplijn.

DuPho vormt een platform voor discussie, uitwisseling, educatie, deskundigheidsbevordering en bescherming van het auteursrecht. De activiteiten van DuPho zijn zichtbaar in het publiceren van artikelen en het organiseren van workshops en informatieve bijeenkomsten.

De Donkere Kamer is een live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. De avond bestaat uit korte interviews en presentaties, actuele discussies over fotografie en aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.

Speciaal voor fotojournalisten heeft DuPho een samenwerking met de NVJ/NVF (Nederlands Foto Journalisten) vwb fotografen die werken in opdracht voor kranten en tijdschriften.

DuPho (voorheen Fotografen Federatie) publiceert regelmatig over belangrijke zaken die jou als professionele fotograaf ondersteuning kan bieden.

Voor bestellingen kan je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.