Menu Zoeken

DuPho vormt een platform voor discussie, uitwisseling, educatie, deskundigheidsbevordering en bescherming van het auteursrecht. De activiteiten van DuPho zijn zichtbaar in het publiceren van artikelen en het organiseren van workshops en informatieve bijeenkomsten.

Via haar actieve website en Facebookpagina kunnen fotografen op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor de gehele beroepsgroep. Zo kan je inspiratie opdoen tijdens De Donkere Kamer, Fotokroniek, Shoot Amsterdam, Vroaam en Fotoweek en advies inwinnen tijdens de Portfolio viewings die we organiseren.

Kennissessie

Platform Particuliere & Zakelijke fotografie organiseert regelmatig kennissessies. Tijdens deze sessies kunnen DuPho-leden met elkaar in gesprek gaan over een specifiek onderwerp, ervaringen met elkaar te delen en kennis op doen. De sessies vinden door het hele land plaats.

Fotokroniek

Fotokroniek is een programma waarbij op een bijzonder leerzame manier aandacht besteed wordt aan de geschiedenis en ontwikkeling van de fotografie. Van een geschiedenisles in de vorm van een lezing tot een actieve workshop van (internationale) topfotografen in intieme setting: de vorm past zich aan de inhoud maar het opdoen van kennis en ontwikkeling van vaardigheden staan altijd centraal. Fotokroniek komt tot stand door middel van een samenwerking tussen Pakhuis de Zwijger, DuPho en PhotoQ.

SO Awards

SO staat voor Selection Of dutch photography en is de fotografiewedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. SO onderscheidt zich duidelijk van andere fotografieprijzen, het biedt een mooi podium om je portfolio te laten zien. SO staat open voor alle professionele, in opdracht werkende, fotografen en (eindejaars) fotografie-studenten. DuPho-leden betalen 50 euro en niet-leden 100 euro voor deelname.