Menu Zoeken

12 fotografen - 12 straten - 12 provincies.

In het kader van Fotoweek 2015, met dit jaar als thema 'Kijk! Mijn Straat', organiseert DuPho (Dutch Professional Photographers) een fototour door Nederland. In elke provincie fotografeert een fotograaf een straat: 12 fotografen – 12 straten – 12 provincies

.

12 straten.

DuPho deed een oproep onder haar achterban om straten met een bijzonder verhaal in beeld te brengen. Dat kan zijn omdat de bewoners van de straat een mooi initiatief hebben opgezet, samen iets  hebben meegemaakt of omdat de straat historisch interessant is. Het kan van alles zijn. Het resultaat geeft een mooi beeld van verschillende Nederlandse straten. 12 fotografen.


De volgende fotografen brengen een straat in beeld; Eva Flendrie (Drenthe), Bertus Gerssen (Flevoland), Peter Jan Boterkoek (Friesland), Gerard Merkelbach (Gelderland), Marieke Kijk in de Vegte  en Sabina Theijs (Groningen), Sarka Vancurova (Limburg), Marieke Plasier (Brabant), Els Zweerink (Overijssel), Michael Floor (Noord-Holland),  Marijn Kuijper (Utrecht), Evert van Moort (Zeeland) en Patricia Börger (Zuid-Holland).Expositie.

Alle gefotografeerde straten zullen vanaf 11 september online te zien zijn op De Fotoweek Expo en DuPho/Facebook. Daarnaast zullen deelnemende fotografen het werk op verschillende manieren en plaatsen exposeren, volg hiervoor de website www.defotoweek.nl. 


Fotoweek 2015.

Fotoweek is de landelijke themaweek van de fotografie die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt. Elk jaar benoemt Fotoweek een Fotograaf des Vaderlands die de opdracht krijgt om een fotoserie te maken bij het thema van dat jaar. Dit jaar vindt Fotoweek plaats van vrijdag 11 t/m zondag 20 september, met als thema Kijk! Mijn Straat. De Fotograaf des Vaderlands is Ahmet Polat. Tijdens Fotoweek zijn er op diverse plekken in het land pop-up fotostudio’s, tentoonstellingen en andere activiteiten te bezoeken. Het volledige programma is te vinden op www.defotoweek.nl.  Fotoweek is een initiatief van Nederlands Fotomuseum en Foam Fotografiemuseum Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en DuPho. 

Foto: Eva Flendrie - De Hobbitstee - Drenthe

Foto: Eva Flendrie - De Hobbitstee - Drenthe