Menu Zoeken

Verslag Fotografenavond Eindhoven

Donderdagavond 21 juni vond de fotografenavond van DuPho regio Eindhoven plaats in Galerie Pennings, Geldropseweg 63 Eindhoven. De opkomst was hoger dan verwacht, een goede start! De groep breidt zich langzamerhand uit.

Twan van Asseldonk hield een presentatie over zijn fotografie vanuit een drone. Het onalledaagse standpunt zorgt voor verrassende beelden. Dat het gebruik van een drone gebonden is aan strikte regels beperkt de mogelijkheden om het in apparaat in te zetten. Omdat hij meestal voor agrarische bedrijven fotografeert is het niet zo’n probleem. Wanneer het vereist is huurt Twan een gecertificeerde drone-piloot in.

De leden hadden Aatjan Renders uitgenodigd als externe gastspreker. Aatjan wist smakelijk te vertellen over zijn indrukwekkende fotografie. Hij fotografeert in de studio en op straat. Op straat laat hij zich niet het kaas van het brood eten; weggestuurd worden van een plek in de openbare ruimte? Geen sprake van! Originele ideeën weet hij te vertalen in pakkende beelden; portretten van modellen met ‘zwevende’ haren door ze onder te dompelen in een doorzichtige bak met water en vervreemdende portretten door beelden (gedeeltelijk) op het model te projecteren, of combinaties te maken van oude beeldhouwwerken en eigentijdse modellen.

Een inspirerende avond en een goede start van een enthousiaste ledengroep!

 

Foto: Hans Franz