Menu Zoeken

Extra coronasteun: ook fotografen recht op TOGS-regeling

Na een spannende, intensieve lobby van DuPho, samen met onze fotografen die massaal het 'meldpunt vergeten SBI codes-74201’ hebben ingevuld, gaat de rijksoverheid fotografen ook ondersteunen.

DuPho schreef vorige week een brandbrief aan 3 commissies van de Tweede Kamer met daarin prominent de oproep om fotografie op te nemen in de TOGS-regeling. Dat is nu dus gelukt!

We lobbyden via onze kanalen richting de politiek (o.a. de taskforce van OCW) en wij hebben ons uiterste best gedaan om te laten weten dat ook de fotografen in aanmerking moeten komen voor deze eenmalige tegemoetkoming schade COVID-19 van € 4.000,- om lopende bedrijfskosten te compenseren. Dat heeft geresulteerd in de toevoeging van Fotografie aan de lijst met SBI codes! Deze regeling is hiermee ook beschikbaar geworden voor fotografen met zelfstandige werkruimte/studio (niet aan huis).

Voor fotojournalistiek geldt deze regeling alleen wanneer je bij de KVK als Fotograaf bent vermeld, journalisten hebben vooralsnog geen toegang tot de regeling.

Lees hier meer over de TOGS regeling en de uitbreiding per 7 april; aanmelden bij de overheid is vanaf 15 april.