Menu Zoeken

Brief minister Wiebes geeft hoop voor fotografen met studio aan huis

Dinsdag 7 april jl. werd duidelijk dat de lobby van DuPho is geslaagd om ‘fotografie’ bij de SBI-codes (SBI-code 74201) van de KVK te krijgen. DuPho is hier uiteraard erg blij mee. Fotografen kunnen dus onder bepaalde voorwaarden ook in aanmerking komen voor de zogenaamde TOGS-regeling. 

We kunnen ons voorstellen dat je graag zo snel mogelijk ja aanvraag wilt indienen. Om de systemen van de RVO niet te overbelasten wordt er gevraagd, indien mogelijk, je aanvraag nog even uit te stellen. Maak je zich geen zorgen dat je te laat bent, er is voldoende budget en je kunt nog tot en met 26 juni je aanvraag indienen. Zie meer informatie hierover op www.rvo.nl


Kamerbrief minister Wiebes

Ook interessant om te lezen is de brief die minister Wiebes (zie bijlage) aan de kamer heeft geschreven. Met name de toelichting vestigingsvereiste op pagina 4 waarbij hij pleit voor de regeling ook open te stellen voor ondernemers die met hun bedrijf ingeschreven staan op hun huisadres.


DuPho hoopt natuurlijk dat dit voorstel aangenomen zal worden. Fotografen met een fotostudio aan huis hebben ook te maken met doorlopende bedrijfskosten. Kosten van eigen kantoor, gas, water, licht en software. Dit blijven we de komende tijd aankaarten bij de politiek! 
 

TOGS

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is één van de landelijke steunmaatregelen van het kabinet – dus geen regeling vanuit DuPho - om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. 

De TOGS is bedoeld voor ondernemers die als gevolg van de crisismaatregelen hun werkzaamheden (vrijwel) helemaal hebben moeten staken. De overheid heeft een aantal branches geselecteerd waarvan is bepaald dat deze het meest geraakt zijn door de overheidsmaatregelen. 

SBI-code

Om de bepalen wie voor deze tegemoetkoming in aanmerking komt, worden SBI-codes gebruikt. De code die door fotografen kan worden gebruikt is: SBI-code 74201. 

Voorwaarden

Er gelden verschillende voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Belangrijk is dat vooralsnog fotografen met een inrichting binnenshuis (zoals een fotostudio aan huis) niet onder deze regeling vallen. Wij verwachten dat, gezien de brief van Wiebes, fotografen met studio aan huis binnenkort onder bepaalde voorwaarden ook gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling.

Vragen

Heb je vragen over deze regeling? Neem dan contact op ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij geven je graag advies. Vanwege de grote drukte kan het wel langer duren dan normaal dat je antwoord krijgt.