Menu Zoeken

Incasso nodig? Weet wie je inhuurt.

Incasso nodig? Weet wie je inhuurt. Onder die titel hebben het ministerie van Justitie en Veiligheid en MKB-Nederland een checklist voor betrouwbare incasso opgesteld voor ondernemers. Want met enige regelmaat komen “foute”private incassobureaus in het nieuws, die te hoge tarieven rekenen of andere dingen doen die niet horen bij fatsoenlijk incasseren. Dat is vervelend voor de ondernemers die die bureaus hebben ingehuurd. Die bureaus handelen immers in hun naam.

Het probleem is dat iedereen een incassobureau kan beginnen. Er is geen opleiding of vergunning nodig, er zijn geen regels en wettelijke kwaliteits- en scholingseisen. Er zijn gelukkig vele incassobureaus die het goed doen en bijvoorbeeld lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI), maar er zitten ook bureaus tussen, waar je als ondernemer niks mee te maken wilt hebben.

Minister Dekker komt daarom met een wetsvoorstel voor incassoregister. Incassobureaus kunnen daarin alleen worden opgenomen als zij aan toelatingseisen voldoen. Omdat zo’n register niet van vandaag op morgen is geregeld, hebben het ministerie en MKB-Nederland samen een infoblad met tips opgesteld, die ondernemers in staat stellen het kaf van het korten te scheiden en betrouwbare bureaus te selecteren. Deze kun je hier opvragen

DuPho heeft voor haar leden afspraken gemaakt met incassobureau Ultimoo (voorheen Graydon Incasso). De achterstallige debiteuren die je aan Ultimoo overdraagt kunnen zowel bedrijven, instellingen of particulieren zijn. Deze kunnen in Nederland of in het buitenland zijn gevestigd. Ultimoo Incasso is NVI gecertificeerd en je kunt als opdrachten al haar werkzaamheden online volgen. Ultimoo voert voor je de correspondentie en verzoekt de klant om de openstaande factuur te betalen. Op die manier hoef je zelf minder tijd te besteden aan het verminderen van de opstaande posten binnen uw bedrijf.

Wil je meer weten over deze samenwerking, neem dan contact op met Ben Aerts van Ultimoo Incasso via het telefoonnummer 0348-78 20 82 of kijk bij Ledenvoordeel.