Menu Zoeken

Tweede noodpakket voor ondernemers

Ondernemers in de TOGS krijgen tegemoetkoming vaste lasten. Het is interessant voor fotografen omdat het geldt voor de ondernemers die eerder gebruik konden maken van de TOGS regeling, waar DuPho zich hard voor heeft gemaakt middels een lobby naar Den Haag. Onze sector wacht nog op aanvulling op deze maatregelen. Zodra wij meer weten, zullen wij jullie informeren. Op de website van de rijksoverheid kun je hier meer over lezen. 

TVL

De TOGS wordt vervangen door de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb. De TVL helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. De tegemoetkoming voor bedrijven die meer dan 30 procent van hun omzet hebben verloren door de coronarisis. Een deel daarvan bestaat uit vaste lasten, en een deel daarvan wordt gecompenseerd. De exacte berekening wordt nog uitgewerkt. De TVL bedraagt maximaal 20.000 euro, wordt ook uitgevoerd door RVO en is vanaf 15 juni aan te vragen. 

TOZO 2

Werk je als zelfstandig ontwerper en zijn je inkomsten weggevallen, dan kun je bij je gemeente bijstand aanvragen via de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Zelfstandig Ondernemers (TOZO).

De TOZO wordt verlengd t/m 31 augustus 2020 onder gewijzigde voorwaarden. Dit geldt zowel voor ondernemers die een nieuwe aanvraag willen doen na 1 juni, als voor ondernemers die al een TOZO 1 uitkering hebben en ook voor de maanden juni tot en met augustus de TOZO 2 uitkering willen krijgen. Er zijn wel wat zaken veranderd: zo wordt nu ook gekeken naar het inkomen van je partner.

De meest volledige en actuele informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.