Menu Zoeken

Brieven naar het kabinet en de opvolger van TOGS; de TVL

Update mei 2020 brieven naar het kabinet en de opvolger van TOGS; de TVL

Vorige week woensdag kondigde het kabinet het tweede steunpakket aan, zoals ook te lezen was in onze nieuwsbrief van vorige week. Ook in dit steunpakket is er niet voor alle werkenden in de creatieve en culturele sector afdoende hulp, er zijn nog steeds fotografen die tussen wal en het schip zijn geraakt.

Ook de ongelijkheid tussen financiële maatregelen voor werkenden in loondienst en ZZP-ers is schrijnend zichtbaar. De nieuw bijgekomen ‘partnertoets’ aangaande de Tozo2 is iets waar wij ons tegen verzetten. Om deze en andere zaken aan te kaarten schreef Ruud Nederveen, voorzitter van de Creatieve Coalitie, waar DuPho onderdeel van is, een brief aan de Tweede Kamer. De Taskforce, waarin DuPho via de Creatieve Coalitie en via de FCI vertegenwoordigd is, schreef ook een reactie op het tweede steunpakket van het kabinet. Beide brieven vind je als bijlage in deze nieuwsbrief.

Wat betekent dit nu voor jou? Hieronder een kort overzicht van de regelingen.

Tozo 2

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers zou eind mei 2020 aflopen. Maar de regeling krijgt een verlenging van 3 maanden. De verlengde regeling, Tozo 2 loopt van 1 juni tot met 31 augustus 2020. Er zijn voorwaarden veranderd: Het inkomen van de partner telt nu wel mee. Hier vind je de meest volledige en actuele informatie Rijksoverheid. Bekijk hier de Visual waarin het duidelijk wordt uitgelegd.

TVL

Ondernemers die voor de TOGS, Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren, in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten, TVL.
De regeling is specifiek gericht op ondernemers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten.
Aanvragen kan vanaf half juni 2020 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling geldt vanaf 1 juni tot en met 31 augustus 2020.

Voor fotografen betekent dit dat je opnieuw via je fotografie SBI code gebruik kunt maken van de TVL.
De overheid heeft hiervoor een aantal criteria opgesteld waar je aan moet voldoen. Natuurlijk helpen wij je graag bij vragen hierover, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitstel van betaling belasting

De periode waarin ondernemers uitstel van betaling voor belastingaanslagen kunnen aanvragen is verlengd van 19 juni naar 1 september 2020. Na afloop van de termijn zal een passende betalingsregeling worden geboden.