Menu Zoeken

Onze vereniging biedt diverse mogelijkheden om actief betrokken te zijn bij de platforms op vakinhoudelijk en regionaal gebied.

Platform fotojournalistiek is opgericht om de urgentie van onafhankelijke fotojournalistiek te blijven benoemen en daarmee de belangen te vertegenwoordigen van fotografen die journalistieke activiteiten in de breedste zin van het woord ontplooien. Het platform is de vertegenwoordiger en spreekbuis van alle in Nederland werkende fotojournalisten.

Platform MWF verenigt ruim 70 medisch wetenschappelijke fotografen in haar platform. Het platform heeft een nieuw onderwijsprogramma. Het platform monitort het gebruik en inzet van het register medisch fotografie dat door DuPho een stevige een duidelijke verankering zal hebben bij ziekenhuizen, zorginstellingen en verzekeraars.

De leden van het platform toegepaste fotografie zijn fotografen die commercieel werkzaam zijn op het gebied van reclame, fashion, corporate en editorial fotografie.
Het platform komt voort uit PANL (Photographers Association of the Netherlands).

Fotografen die werkzaam zijn in de particuliere markt en /of zakelijke (MKB), kunnen zich bij dit platform aansluiten. Veel fotografen die je hier aantreft hebben een gemengde praktijk.
Kennisdeling en netwerken staat in dit platform voorop.

Het platform komt voort uit de beroepsvereniging fotografen GKf. Platform GKf is een groep fotografen die staat voor sociaal engagement, in de traditie van de oprichters Cas Oorthuys, Emmy Andriesse, Eva Besnyö en Carel Blazer. Dit vertaalt zich in mentaliteit - de manier van werken en kijken naar de wereld - en in artisticiteit.

Platform MPN (Master Photographers Network) is een netwerk van professionele fotografen die met name werkzaam zijn in de portret-, bruids-, en bedrijfsfotografie. Master Photographers Network komt voort uit een bundeling van de vooraanstaande fotografen organisaties DIPP en Colour Art Photo.