Menu Zoeken

De leden van het platform toegepaste fotografie zijn fotografen die commercieel werkzaam zijn op het gebied van reclame, fashion, corporate en editorial fotografie.
Het platform komt voort uit PANL (Photographers Association of the Netherlands).

Leden van het platform werken hoofdzakelijk in opdracht van zakelijke opdrachtgevers en leveren toegevoegde waarde bij het creëren en ensceneren van unieke beelden.

Het platform geeft richting en ondersteuning op creatief en zakelijk gebied en organiseert op basis daarvan diverse activiteiten.

De kernactiviteit is de SO Awards: Selection Of Dutch photography is de fotografiewedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de fotograaf. Fotografen wordt gevraagd om werk in te zenden waarmee ze laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Met als doel de tijdgeest van het afgelopen jaar zichtbaar te maken.

Overige activiteiten worden jaarlijks door de vertegenwoordigers van het platform ingevuld.
Doelstelling van deze activiteiten is dat ze een verbindende, creatieve, sociale of zakelijke basis dienen te hebben. Te denken valt aan lezingen, portfolio nights en inspiratie sessies, een eigen portfolio gedeelte op de website daar waar kan in samenwerking met andere partijen uit de creatieve sector; BNO, ADCN, VEA en Dutch Fashion Week

Voor het platform wordt geen additionele vergoeding gevraagd en aansluiting op het platform kent geen bijzondere toelatingsvoorwaarden.