Menu Zoeken

SO heeft tien ambassadeurs om fotografen te stimuleren om mee te doen en het vakgebied en klanten op de hoogte te houden van deze prijs. Via de ambassadeurs legt SO verbindingen tussen de fotograaf en de opdrachtgever, de industrie en het bedrijfsleven.

Voor de ambassadeurs is ook de rol weggelegd om uit de selectie van de vakjury ook een ’eigen’ winnaar aan te wijzen.

Hugo vd Bos

Hugo van den Bos

Director Branding en Partner bij Total Design

Hugo van den Bos begon 27 jaar gelden bij VBAT. Vandaar stapte hij over naar DesignersCompany en later naar KejaDonia. In 2001 werd hij strategy director bij KoeweidenPostma. Begin dit jaar is KoeweidenPostma met Total Identity gefuseerd tot Total Design. Daar is hij nu één van de drie partners en geeft hij leiding aan het onderdeel Branding. Hugo is geboren in Den Haag en afgestudeerd als gezinstherapeut (RUG), ‘ik denk dat ik het anders in dit wereldje nooit had volgehouden’. Hugo woont met vrouw (Pam) en zoon (Wolf) in Bergen (NH).

‘Als KoeweidenPostma hebben we ooit voor World Press Photo gewerkt en twee jaar zaten we samen met Hollandse Hoogte op één vloer. Ik hou van fotografie, maar op vakantie neemt Pam altijd de foto’s’. 

 

SO ambassadeurJim Casper Diane van der Marel

Jim Casper

Jim Casper is the editor-in-chief and co-founder of LensCulture, one of the leading online destinations to discover contemporary photography from around the world. As an active member in the international photography community, Casper travels frequently to meet with photographers and review their portfolios, curates art exhibitions, writes about photography and culture, lectures, conducts workshops, serves as an international juror and nominator for key awards, and is an advisor to arts and education organizations.

LensCulture is a global photography network and online magazine celebrating current trends of contemporary photography in art, media, politics, commerce and popular cultures worldwide. LensCulture sponsors six international photography awards per year, and currently reaches an audience of more than 3 million every month.
Foto: Diane van der Marel

 

SO Ambassadeur Ole Christern

Ole Christern

Mede-oprichter en algemeen directeur van creatief bureau N=5.
Begon zijn carrière bij designbureau VBAT en werkte later bij PPGH/JWT waar hij zijn partners ontmoette en in 1999 N=5 startte. Recent won het bureau de Grand Prix bij het Cannes Lions Festival en werd het Digital Agency of the Year (Lovies) en Dutch Agency of the Year (Eurobest).

Nevenwerkzaamheden: lid Raad van Advies bij Workshop Architects en bij JustUs (filmhub), voormalig voorzitter PANL en bestuurslid SIRE.

In 2014 ontving hij de Coq d’Honneur van het GVR voor zijn bijdrage aan het vak.

 

SO Ambassadeur Rob Hornstra Bernhard Mueller

Rob Hornstra

Rob is een Nederlandse fotograaf die werkt aan langlopende documentaire projecten, zowel in Nederland als in het buitenland. Zijn werk werd internationaal gepubliceerd in boeken, kranten en tijdschriften en hij nam deel aan tal van solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Naast fotograaf is hij momenteel co-hoofd van de afdeling Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK).
Foto: Bernhard Mueller

 

Karin Krijsman 

Karin Krijgsman

Karin is opleidingscoördinator Fotografie & Film aan AKV|St.Joost waar zij leiding geeft aan de ontwikkeling van een nieuw curriculum waarin het vertellen van verhalen vanuit een sociaal maatschappelijk betrokken houding met film en fotografie en het gebruik van (nieuwe) platforms en technologie om een publiek te bereiken centraal staat.

Zij is onderdeel van Fw: Books, een kleine, onafhankelijke uitgeverij van fotoboeken van hoge kwaliteit, en bestuurslid van Stichting de Zilveren Camera, die jaarlijks de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en storytelling uitreikt.

Zij stelde tentoonstellingen samen voor onder andere BredaPhoto en Fotofestival Naarden en schreef in samenwerking met Suzan Geldhoff  Screendump #1 en #2, een onderzoek naar en verkenning van het fotograferen in de virtuele wereld, uitgegeven door The Eriskay Connection.

  

 krista rozema

Krista Rozema

Art director Kessels Kramer

De Drentse Krista Rozema (1976) woont inmiddels 18 jaar in Amsterdam. Hiervan werkt ze 15 jaar als Senior Art Director en Designer bij KesselsKramer. In deze tijd maakte ze campagnes in samenwerking met o.a. Scarlett Hooft Graafland, Robin de Puy, Anne Claire de Breij, Isabelle Wenzel en Guda Koster. Ook werkte ze voor merken als WOMEN Inc., Diesel, 55dsl, Sissy-Boy, C&A, de Volkskrant, Floriade 2022 en Rijksoverheid.

Krista bracht zelf en in samenwerking met anderen meerdere boeken uit. Met zowel haar boeken als haar reclamewerk won ze meerdere awards. Als Krista niet aan het werk is, maakt ze graag servies waaruit je niet kunt eten of drinken. 

 

SO Ambassadeur Wim van SInderen Robin de Puy

Wim van Sinderen

Senior curator van het Fotomuseum Den Haag en conservator van de fotografiecollectie van het Gemeentemuseum Den Haag. 

Hiervoor werkte hij tien jaar als curator van de Kunsthal Rotterdam. Van 1982 tot en met 1988 was hij (beeld)redacteur van het maandblad Vinyl, een uitgave van De Weekbladpers in Amsterdam. Het in 2002 geopende Fotomuseum Den Haag is een onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en werkt nauw samen met de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Leiden. 

Behalve van historische tentoonstellingen is Wim van Sinderen ook curator van diverse monografische overzichten, zoals van Desiree Dolron (2005), Loretta Lux (2006), Michael Najjar (2008), Peter Hugo (2012), Antoine d’Agata (2012), Paul Kooiker (2014), Anton Corbijn (2015), Hellen van Meene (2015), Michael Wolf (2017) en Erwin Olaf (2019).

Wim van Sinderen maakte deel uit van de internationale jury van de Deutsche Börse Photography Prize 2016 in Londen en van de hoofdjury van World Press photo in 2017.
Foto: Robin de Puy

 

SO Ambassadeur Jenny Smets

Jenny Smets

Jenny is fotoredacteur en selecteert de fotodocumenten in Vrij Nederland.
Jenny werkt onder andere als curator van fotografie-tentoonstellingen, geeft les aan de KABK kunstacademie in Den Haag en traint fotografen op verschillende plekken in de wereld.

Ze studeerde af in de moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit van Amsterdam.

 

SO Ambassadeur Narda van t Veer Carli Hermes

Narda van ’t Veer

Oprichter UNIT C.M.A, The Ravenstijn Gallery
In 1977 komt Narda van ’t Veer in aanraking met het werk van Guy Bourdin. De liefde voor fotografie is geboren en enkele jaren later studeert ze af aan HTS op het gebied van marketing en economie, waarna ze een reclamebureau opstart gespecialiseerd in mode-accounts. Middels haar werk als art director komt ze in contact met diverse fotografen en in 1988 besluit ze haar eigen agentschap op te richten, Unit C.M.A. Inmiddels vertegenwoordigt zij nationaal en internationaal creatieven op het vlak van fotografie, illustratie en film; van veelbelovende talenten als Gilleam Trapenberg tot grote namen als Carli Hermès.

In haar dertig jaar als agent komt van ’t Veer ook veel in aanraking met kunstfotografie en fotografieboeken. Dit leidt tot de aanleg van een eigen collectie, welke onder andere werk van Helmut Newton en Collier Schorr bevat. Ook brengt haar grote kennis en netwerk op het gebied van fotografie haar op diverse projecten, zoals het realiseren van diverse fotografieboeken. In 2012 start van ’t Veer haar eigen galerie in samenwerking met Jasper Bode. Via The Ravestijn Gallery vertegenwoordigen ze fotografen als Philippe Braquenier, Blommers & Schumm en Robin de Puy. Sinds 2017 is ze toegetreden tot de Raad van Advies van World Press Photo. 
Foto: Carli Hermes

 

SO Ambassadeur Eva de Vos Linda Stulic

Eva de Vos 

Eva is Chef Beeldredactie bij Het Parool.
Na haar studie Journalistiek liep zij stage als verslaggever bij de krant en ontwikkelde een fascinatie voor beeld en fotojournalistiek. Eva kwam in 2012 in vaste dienst op de beeldredactie van de krant. Eerst als beeldredacteur op de nieuwkrant, later van de PS en zaterdagmagazine de PS van de Week. Toch bleef de fotojournalistiek lonken, waardoor zij met de restyling van Het Parool in 2016 weer terugging naar de nieuwskrant. In 2017 werd Eva chef van de beeldredactie (krant en PS en PS van de Week). Eva woont in hartje Amsterdam met haar man en twee zoontjes. 
Foto: Linda Stulic