Menu Zoeken

Imke Ligthart wint met haar project 'Valley of the moon', waarvoor zij afreisde naar de Wadi Rum woestijn, de SO 2020 Award. Met kleine interventies documenteert ze sporen die we achterlaten terwijl de woestijn als contrastrijk decor dient. Haar beelden zijn reflecties van bevindingen en gedachten.

De jury vond het een prachtige, sterke serie: ‘De plek zich leent voor clichématige fotografie, maar dat is hier absoluut niet het geval. Het zijn grappige beelden, grafische heel sterk en origineel. De stills in combinatie met modefotografie maken het heel interessant surrealistisch. Een heel sterk gevoel voor kleur, esthetiek en compositie waardoor alles samenkomt. Kortom een hele sterke serie. '

Uit alle inzendingen heeft de jury twintig fotografen geselecteerd voor deze prijs. Jurylid Willemijn van der Zwaan, conservator/curator fotomuseum Den Haag: 'Tijdens het jureringsproces werden we prettig verrast door de kwaliteit van de inzendingen in allerlei verschillende disciplines. Er loopt ontzettend veel talent rond in ons land. De uiteindelijke selectie geeft een mooi gevarieerd beeld van het fotografische landschap in Nederland.’

Imke wint een geldprijs van 4000 euro en een EIZO scherm CG2730 t.w.v. euro 1600,-

Afgelopen vrijdagavond 12 juni werden de winnaars bekend gemaakt in een online Award show. Naast de SO 2020 Award werden er de SO 2020 Student Award uitgereikt en de Members Choice Award.

SO 2020 Student Award

De SO 2020 Student Award werd gewonnen door Sabine van Wechem. Sabine geeft in haar verhaal 'Fica Suave' een inkijkje in het leven van de achttienjarige Thay in de favela Vila Cruzeiro in Rio de Janeiro. Thay neemt de kijker mee door de wijk waar het dagelijks leven zich afspeelt tegen de achtergrond van geweld en armoede.
Sabine wint een geldprijs van 1000 euro.

Robin Alysha Clemens winnaar Members Choice Award

De meeste stemmen gingen naar de inzending van Robin Alysha Clemens. Robin wint daarmee de Members Choice Award 2020 - supported by Sony en een Sony α7R IV-camera.

De Sony α7R IV-camera bevat een indrukwekkende full-frame beeldsensor met 61,0 MP en levert eersteklas beeldkwaliteit met hoge resolutie en een groot dynamisch bereik. De camera biedt een verbluffende fotografische visie met behoudt van realtime Eye-AF, high-speed continuous shooting en nog veel meer. Ideaal voor onder andere portret-, landschap- en commerciële fotografen.