Menu Zoeken

Dustin Thierry SO 2019 Award winnaar

Een geprivilegieerd inkijkje in een wereld waar de meeste van ons geen toegang tot heeft. Elke foto toont het bijzondere van het individu. De fotograaf begeeft zich dicht op de huid van het onderwerp en daardoor ontstaat er een zeker spanningsveld – een contrast tussen de stijlvolle maar ongedwongen portretten en een gevoel van voyeurisme.”

Sandra Minten SO Student Award winnaar

“ De jury was zeer onder de indruk van de volwassen manier waarmee het verhaal fotografisch verteld wordt. Een bekend onderwerp, maar toch vanuit een bijzondere invalshoek vastgelegd. Documentair en journalistiek werk op zijn best.”

Cannes Lions 2019

DuPho ging met vier Nederlandse fotografen op handelsmissie naar het International Festival of Creativity: Cannes Lions. SO 2019 genomineerden Wendelien Daan, Mark Engelen, Frank Ruiter én de fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg reisden af naar Cannes om de Nederlandse fotografie te vertegenwoordigen en te netwerken met de internationale creatieve industrie.

Sanne Romeijn - Studentwork

“Een gedurfde vorm van fotografie die goed aansluit bij de hedendaagse beeldcultuur. Een mix van geënsceneerde portretten, gekoppeld aan een selectie van elementen uit haar eigen archief (postkaarten, app-fragmenten) geven een intiem kijkje in haar liefdesleven.”

Christine Mooijer - Studentwork

“Filmische serie, mooi van stijl. Een sferisch fotoverhaal, dat zich laat bekijken zoals je een spannend boek zou lezen.”

Jet van Gaal - Studentwork

“ Een sterke serie. Een originele manier om het onderwerp in beeld te brengen. Fotografisch consistent.”

Petra Kroon - studentwork

“Zeer eigen manier om een verhaal te vertellen, met behulp van alle gereedschappen uit de gereedschapskist van een professionele fotograaf. Een verrassende keuze van beelden, die als geheel erg goed uitpakt.”

Tara Fallaux

“ Je wordt direct meegenomen door de protagonist. De filmische, metaforische beeldtaal is dienstbaar aan het verhaal, waaruit elementen van identiteit en seksualiteit doorsijpelen. Tegelijkertijd blijft er een zekere ambiguïteit, een onzekerheid of we nu kijken naar een echte of een geconstrueerde wereld; een spel tussen realiteit en fictie, waar je onvermijdelijk in wordt getrokken.”

 

Rein Janssen

“ Over elk beeld is duidelijk heel goed nagedacht. Het fotografisch vastleggen van ‘food’ is uitzonderlijk moeilijk, maar hier wordt aantrekkingskracht gecombineerd met originaliteit. Dat maakt de beelden in elk opzicht ‘fris’ en ‘lekker’.”

Petra Katanic

“ Raadselachtige verbeelding van een spanningsboog, een beeld sequentie in lijn met de films van de regisseur Stanley Kubrick. Verrassend, en van een hoog niveau.”

Nancy Schoenmakers

“ Eigentijdse fotografie en hedendaags onderwerp. De mensen op de foto zijn mooi zonder over te komen als professionele modellen. Daardoor vermengt de beeldtaal van de mode zich met die van de documentaire. De ogenschijnlijke tropische setting is verleidelijk.”

Mark Engelen

“ Op het eerste oog eenvoudig maar wel degelijk het resultaat van een enorme productie. Het gemak dat van de beelden afstraalt kan alleen ontstaan doordat de maker van uitzonderlijke klasse is. Een heel goed voorbeeld van eredivisie toegepaste fotografie.”

Linda Stulic

“ Een ongemakkelijk sprookje over rijkdom en jetset. De decadentie spat van de beelden maar anders dan bij de meeste vormen van reclame spreekt er een zekere dreiging uit. Het lijkt verleidelijk, maar is het dat eigenlijk wel?”

Jeroen Dietz

“ Verstilde, integere serie waarin de details en de prachtige kleuren contrasteren met een zekere visuele benauwdheid.”

Guus Rijven

“Warme, trage beeldtaal in zwart-wit. De foto’s hebben iets tijdloos en tegelijkertijd ontegenzeggelijk ook iets hedendaags. De composities zijn cinematografisch van aard en ijzersterk. Ondanks de bemiddeling van de fotograaf voel je je als kijker heel dichtbij.”

Frank Ruiter

“Een prachtige portfolio met fotografisch zeer kwalitatieve beelden. Het portret van Madeleine Albright is wat dat betreft een exemplarisch voorbeeld: goed in het vlak geplaatst, iconisch en toch ook menselijk.”

Charlotte Bogaert

“Een langlopende journalistieke observatie van een tergend langzame en tegelijkertijd onvermijdelijke aftakeling; van vitaliteit naar een onverbiddelijk einde. De fotograaf weet
dit proces heel goed voelbaar te maken, respectvol en met geduld – aanwezig maar ook met gepaste afstand, waardoor er een zekere ruimte ontstaat voor zowel intimiteit als informatie.”

Wendelien Daan

“Deze fotograaf zou je zonder twijfel met een opdracht op pad durven sturen. Het licht en de kleuren worden op overtuigende wijze gecontroleerd en je kunt zien dat de fotograaf zich heel goed heeft voorbereid, waardoor toevalligheden mooi samenvallen met de composities.”

Robin Alysha Clemens

“Oogstrelend palet van verzadigde kleuren. Een parabel waarin de verschillende personages bepaalde idealen uitdragen – vrijheid, broederschap – die theatraal zijn maar desalniettemin raken aan oprechte gevoelens.”

Koen Hauser

“ Duidelijk een fotograaf met ervaring, die er op geheel eigen wijze in slaagt om een derde dimensie toe te voegen aan het platte vlak: een realiteit waaraan in de meeste fotografie wordt verwezen wordt hier niet gemist, want de beelden zijn op zichzelf al overtuigend genoeg en voegen zelfs iets wezenlijks toe aan onze werkelijkheid.”

Bastiaan Woudt

“De beelden zijn allen op zichzelf iconisch en krijgen op een hele effectieve manier hun plek, waardoor er een sterke signatuur spreekt uit het geheel. Een maximaal effect met minimale elementen. Elegante silhouetten, perfect geplaatst. Klassiek met een originele ‘touch’ leiden samen tot een bijzondere sfeer.”