Menu Zoeken

De jury bestaat uit 5 experts uit verschillende relevante disciplines, zoals tijdschriften, mode, reclame en autonome fotografie. De juryleden zijn geselecteerd op hun kennis, expertise en reputatie.

Jury SO 2022 

IMG 5577

Heike Gülker werkt sinds 2003 bij Volkskrant Magazine als beeldredacteur en daarvoor als artdirector. Voor die tijd was ze artdirector van Blvd. Magazine en grafisch ontwerper bij Studio Anthon Beeke. In 1998 is ze aan de Aki afgestudeerd op visuele communicatie.

IMG 5575

Noël Loozen is regisseur en fotograaf. Hij studeerde fotografie aan de Rietveld Academie en behaalde een Master in film aan de Nederlandse Filmacademie. Zijn eerste korte film “The Hornhunter” (2014) ging in première in Eye. Daarna ging zijn korte film “Spoetnik” (2015) in première op de Berlinale en won diverse prijzen. Zijn meest recente film “Botanica” (2017) en televisiefilm “Limburgia” (2017) gingen vorig jaar in premiere op het Nederlands Filmfestival. Hij regisseerde het kinderprogramma Moonriders (2021) van de VPRO. Noël maakt ook videoinstallaties en fotografeert regelmatig voor o.a. Volkskrant Magazine.

IMG 5578

Mark Engelen is fotograaf en afgestudeerd in 1999, aan de Academie St. Joost in Breda. Gedurende de afgelopen 23 jaar heeft hij in verschillende fotografische disciplines gewerkt, zoals fotojournalistiek, documentair, autonoom, fashion en allround reclame. Sinds 7 jaar heeft hij zich volledig toegelegd op het fotograferen van topsporters en bekende persoonlijkheden voor marketingdoeleinden. Dit doet hij op geënsceneerde wijze waarbij zijn vaak technisch complexe beelden tijdens het postproductieproces werkelijkheid worden. Altijd vanuit de gedachte dat de realiteit slechts perceptie is. Daarnaast geeft hij met regelmaat lezingen over het fotografisch vak en heeft hij diverse fotografie awards gewonnen.

IMG 5579

Helen Fernando is Art Director bij reclamebureau TBWA\NEBOKO. Helen is verantwoordelijk voor de beeldtaal van reclamecampagnes. Ze heeft met haar werk verschillende prijzen gewonnen zoals ADCN, ESPRIX, SAN en Cannes Lions. Helen is creatief, gepassioneerd en nieuwsgierig. Ze laat zich graag inspireren door de wereld om haar heen.

IMG 5576

Naïma Kaddour werkt sinds 1991 als foto-editor voor Magnum Paris. Ze is momenteel verantwoordelijk voor publicatierechten en leidt de ontwikkeling van MENA-projecten.

Missie

De missie van de jury is om uit alle inzendingen ongeveer 20 fotografen te selecteren die tezamen een mooi beeld geven van de tijdgeest. De selectie dient een mix te zijn van alle vormen van fotografie. (portret, documentair, autonoom, reportage, reclame, mode, still-life etc) Leidraad bij de keuze is de signatuur van de fotograaf en de samenhang in inhoud en/of vorm van de inzending.

 

Jury SO 2021 

SO2021 Jury Foto Simone Gablan
Foto: Simone Gablan

  •  Gijs Determeijer, Executive producer, Head of commercial department Halal 
  •  Valentina Vos, fotograaf
  •  Femke Rotteveel, directeur FOTODOK 
  •  Khalid Amakran, fotograaf 
  •  Mick Peet, art director FD

 

Jury SO 2020 

SO2020 Jury
Foto: Ernie Buts

 

Jury SO 2019

Amsterdam 19-01-2019 Groepsportret Jury SO Award in opdracht voor DuPho. Foto: Tammy van Nerum
Foto: Tammy van Nerum