Menu Zoeken

Een internationaal samengestelde jury, bestaande uit experts uit verschillende relevante disciplines, selecteert de beste en toonaangevende fotografen.

Jury SO 2020

 

SO 2020 Jury Ruud Baan

Ruud Baan, commercieel fotograaf 

Ruud Baan zijn werk is een combinatie van portret, mode en sport fotografie.
Zijn werk is kleurrijk, dynamisch en energiek. Zowel werkzaam in Nederland als in het buitenland.
Naast fotografie is hij al geruime tijd bezig met het regisseren van videoclips.

 

SO 2020 Jury Reinout foto Peter Hal

Reinout van den Bergh, fotograaf/curator

Reinout van den Bergh (Wageningen, 1957) studeerde fotografie en audiovisuele vormgeving aan Academie Sint Joost in Breda. Sinds 1982 werkt hij vanuit Breda als fotograaf en audiovisueel vormgever. Reinout is sinds 2006 curator van BredaPhoto. Daarnaast is hij als begeleider van studenten en afgestudeerden betrokken bij het International Talent Program van BredaPhoto.

Foto Peter van Hal

 

 SO Jury Emilio de Haan

Emilio de Haan, Founding Partner/Creative Director HERC

Emilio de Haan (1977) studeerde aan de Willem de Kooning. Is ADCN bestuurslid en een groot liefhebber van fotografie. En dan met name van de hedendaagse/populaire beeldcultuur en fotografie. Verder is hij mede oprichter van HERC the agency. Waar ze merken verbinden met hedendaagse cultuur, zodat die merken populairder worden en beter verkopen.

 

SO 2020 jury Lisa Klaverstijn

Lisa Klaverstijn, beeldredacteur Volkskrant

Lisa Klaverstijn (1988) werkt als beeldredacteur bij de kunst- en cultuurbijlage van de Volkskrant. Als gastdocent is zij verbonden aan de HKU. Samen met haar collega beeldredacteuren maakt Klaverstijn in de redactiestudio beeldproducties voor de krant onder de noemer Studio V.

 

Willemijn van der Zwaan foto Jeroen Hofman

Willemijn van der Zwaan, conservator/curator fotomuseum Den Haag

Willemijn van der Zwaan (1989) is conservator bij het Fotomuseum Den Haag. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht met de specialisatie Modern en Hedendaagse Kunst. Na haar studie werkte ze als gallery manager bij de fotogalerie Kahmann Gallery in Amsterdam en was ze co-curator van de Rotterdamse fotobeurs Haute Photographie.

Foto Jeroen Hofman

 

Jury SO 2019