Menu Zoeken

SO Award, Selection Of dutch photography, is de fotografiewedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. SO gelooft in de individuele kracht en het handschrift van elke fotograaf.

SO nodigt de fotograaf uit om in een selectie van 7 tot 12 foto’s een beeld te geven van zijn of haar werk van het afgelopen jaar. De wedstrijd heeft geen categorieën en er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen in opdracht vervaardigde foto’s en vrij werk. De inzending kan een mix zijn van series en losse foto’s.

DuPho wil met de SO Award de aandacht vestigen op het diverse fotografielandschap in Nederland. De kwaliteit van de Nederlandse fotografie is heel hoog. Daarnaast wil DuPho met de SO Award fotografen zichtbaarder maken. Voor fotografen is het moeilijk om in de picture te komen. Het platform maakt het eenvoudiger en efficiënter om je werk te promoten bij een brede selectie van professionals uit het veld en daardoor je kansen te vergroten om opdrachten binnen te halen.

Het belang SO

DuPho, organisator van de wedstrijd, wil met de SO Award aandacht vestigen op het diverse fotografielandschap in Nederland. De kwaliteit van de Nederlandse fotografie is heel hoog. Daarnaast wil DuPho met de SO Award  fotografen zichtbaarder maken. Voor fotografen is het moeilijk om in de schijnwerpers te komen. Het platform maakt het eenvoudiger en efficiënter hun werk te promoten bij een brede selectie van professionals uit het veld en daardoor zijn of haar kans te vergroten om opdrachten binnen te halen.

SO Ambassadeurs 

SO heeft tien ambassadeurs om fotografen te stimuleren om mee te doen en het vakgebied en klanten op de hoogte te houden van deze prijs. Via de ambassadeurs legt SO verbindingen tussen de fotograaf en de opdrachtgever, de industrie en het bedrijfsleven.

Voor de ambassadeurs is ook de rol weggelegd om uit de selectie van de vakjury ook een ’eigen’ winnaar aan te wijzen.

Netwerk diner

Een van de grote prijzen die SO biedt is het netwerkdiner. Om alle geselecteerde fotografen zo goed mogelijk te ondersteunen en hun netwerk te vergroten binnen de industrie zal er een netwerk diner georganiseerd worden. Alle ambassadeurs zijn bij het netwerkdiner aanwezig en nemen een klant/relatie mee voor wie deze avond net zo interessant kan zijn, als voor de geselecteerde fotografen. En om zoveel mogelijk publiciteit de genereren zorgen we er voor dat ook aan elke tafel pers aanwezig is.

De genomineerde fotografen zijn de hoofdgasten en wisselen elke gang van plek, om de kans te creëren met zoveel mogelijk mensen in contact te komen. Elke tafel wordt op een zorgvuldige manier samengesteld.

Planning van SO 2019

  • Uploaden van 10 t/m 31 december 2018
  • Eerste online juryronde van 8 tot 14 januari 2019
  • Tweede juryronde 19 januari 2019
  • Uitslag selectie via Instagram in februari 2019
  • Netwerkdiner en prijsuitreiking maart 2019

Tip 1: Wacht niet tot het laatste moment met het insturen van je werk. 
Tip 2: Open de serie met het mooiste werk. 

DuPho is gesloten van 24 december t/m 1 januari.

pdfSO Award Wedstrijdvoorwaarden

 

Over DuPho

DuPho, de beroepsvereniging voor professionele fotografen in Nederland is de organisator van de SO Award. DuPho vertegenwoordigt alle beroepsfotografen in alle categorieën en kent met haar achtergrond, leden en contacten het vak van binnen en buiten. Meer dan logisch om deze selectie en Award te initiëren en uit te reiken.