Menu Zoeken

Als professionele fotograaf en zzp’er sta je er in de meeste gevallen alleen voor. Het vak vergt veel aandacht voor creatieve ontplooiing en ook je rol als ondernemer vraagt om heel wat inspanning. DuPho helpt je daarbij en daar kan je lang plezier van hebben.

Een lidmaatschap is zo terugverdiend!

1. Juridische dienst

Vijf dagen per week heb je toegang tot een juridische dienst die gespecialiseerd is in auteurs-portret- en contractenrecht. Onbetaalbaar!

2. Zakelijk advies

Je kan bij ons ook terecht voor hulp bij offertes, opstellen en uitleg van licenties, onderhandelingen, maar ook voor bijvoorbeeld het bepalen van je uurtarief. Heb je een vraag, aarzel niet om ons te bellen. Wij denken graag met je mee.

3. Collectieve verzekeringen

Assurantie en adviesbureau Klomps & Boor Risicobeheer is al jaren gespecialiseerd in het verzekeren van beroepsfotografen. Zij ontwikkelden speciaal voor de leden van DuPho een verzekeringspakket met een zeer aantrekkelijke korting waarmee je je lidmaatschap er zo uithaalt.

4. Voorbeelddocumenten

Als fotograaf krijg je ook met het nodige papierwerk te maken. Om je hierbij op weg te helpen heeft DuPho voorbeelden gemaakt van o.a. aanmaningen, offertes, licenties, quitclaims, inbreukbrieven, model release. Op onze site kun je ze allemaal downloaden.

5. DuPho's algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn een standaard in de markt. Het is niet verplicht om algemene voorwaarden te hebben, maar ze verkleinen de risico’s van het ondernemen en zorgen voor duidelijkheid tussen jou en je klant. Misschien nog iets dat je als beroepsgroep sterk staat als je deze allemaal gebruikt?

6. DuPho Community

DuPho vormt een platform voor discussie, uitwisseling, educatie en bescherming van het auteursrecht. Als DuPho-lid kun je inspiratie opdoen, kennis delen, discussiëren en bijkletsen tijdens de verschillende bijeenkomsten en workshops die we organiseren. Omdat DuPho geen winstoogmerk heeft, kunnen we dit betaalbaar houden voor leden.

7. SO Award

DuPho-leden ontvangen 50% korting op de deelname aan de SO Award. We organiseert de 'Selectie Of Dutch Photography Award' omdat we professionele fotografen een boost willen geven aan hun carrière. Dit doen we al sinds 2013 en zo hebben we al vele fotografen geholpen aan een vliegende start.

8. Zichtbaarheid

DuPho vertegenwoordigt ruim 1700 beroepsfotografen in alle categorieën. Je vindt ze bij 'Onze fotografen' op onze website. Opdrachtgevers kunnen daar zoeken op naam, categorie, specialisme en plaats.

9. Diverse aantrekkelijke kortingen

Om het lidmaatschap van DuPho nog aantrekkelijker te maken zijn wij voortdurend bezig meer ledenvoordeel op allerlei gebieden voor jullie te realiseren. Denk aan kortingen op cursussen en vakbladen, aanbiedingen op apparatuur, aansluiting bij een incassobureau etc.

10. Thuiskopievergoeding

DuPho-leden ontvangen automatisch thuiskopievergoeding t.w.v. € 30,-. De thuiskopievergoeding is een vergoeding voor artiesten en auteurs die inkomsten mislopen, doordat hun werk door consumenten gekopieerd wordt voor eigen gebruik.

Sluit je nu aan!

Mocht je gebruik willen maken van alle voordelen van DuPho, stuur dan ons een volledig ingevuld aansluitformulier met pasfoto per mail. Wij zorgen dat je aanmelding zo snel mogelijk wordt verwerkt. 

Bel ons gerust als je nog vragen hebt!

pdfDuPho Aansluitformulier
pdfDoorlopende machtiging