Menu Zoeken
 • Grip op ondernemerschap voor fotografen - Basisworkshop ondernemerschap

  dupho_workshop_grip op ondernemen.png

  DEZE WORKSHOP ZIT VOL.


  Als creatieve professional kun je je op zeker moment niet meer afsluiten voor de zakelijke kant van je onderneming. Klanten komen niet meer zo makkelijk over de drempel, het bulkt van de concurrenten of je hebt het elke dag juist te druk met het regelwerk voor de opdrachtgever en het uitvoeren van projecten. Tijdens deze workshops leer je hoe je dit aan kunt pakken als fotograaf en staan we stil bij de volgende onderwerpen: De juiste focus: waar sta je voor, wat doe je, wat wil je, hoe bereik je dat?, Scherper positioneren: bepaal jouw unieke plek in de markt. Acquireren: in gesprek komen met de juiste klanten

  Succesvol ondernemen hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn en in deze workshop leer je op een toegankelijke manier over de basics van ondernemerschap. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Je gaat naar huis met directe toepasbare kennis en een handig werksjabloon waarmee je op een praktische en concrete manier met elk onderwerp aan de slag kunt. 

  Voor wie?

  De workshop is bedoeld voor zelfstandige fotografen met minimaal een jaar ervaring in de beroepspraktijk.

  Door wie?

  De workshop wordt gegeven door Ries Meertens (Coaching Creative Companies). Ries helpt ondernemers in de creatieve sector met het oplossen van lastige knelpunten, de professionalisering van hun bedrijfsvoering en het waarmaken van dromen en ambities. Ries zet hiervoor de ruim 25 jaar ervaring in die hij heeft opgedaan als oprichter en mede- eigenaar van diverse grote bureaus. Zijn coachees profiteren van zijn marktkennis, mensenkennis praktische inzichten en handige tool, waarmee zij hun zaken prettiger, beter en efficiënter laten verlopen. Ries geeft tevens les aan de TU Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

  Kosten

  De kosten voor deelname aan de workshop bedraagt 90 euro inclusief lesmateriaal. 

  Aanmelden

  Meld je aan via marieke@dupho.nl

   

  Martje: ‘Door de trainingen heb ik geleerd bewuster keuzes te maken om mijn bedrijf te laten groeien en haal ik meer plezier uit mijn werk.’

  Femke: ‘Bedankt voor de inspirerende workshops! Sommige dingen ga ik echt anders aanpakken in de toekomst J.’

  Datum: 28 Maart 2024
  Tijd: 13:00 - 17:00
  Locatie : Vechtclub XL, Utrecht
  Ledenprijs: 90 euro ex btw
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Workshop selectie en presentatie: Hoe presenteer jij je als fotograaf?

  DuPho_agenda_workshop_tjadebouwma.jpg

  Vind jij het lastig jouw werk op een goede manier te presenteren? Lopen je commerciële- en vrije werk niet synchroon? Heb je hulp nodig met het vinden van de juiste klanten? In de workshop Selectie & Presentatie helpt Art Director Tjade Bouma jou met frisse ogen naar jouw eigen werk te kijken. Je gaat samen met Tjade op zoek naar het verhaal dat jij als fotograaf vertelt, dat jou uniek maakt. Vervolgens helpt Tjade jou je portfolio coherent te maken en legt hij uit hoe dit portfolio op de beste manier te presenteren op de verschillende platforms. (website, instagram, PDF portfolio)
   

  Testimonials

  “Aanrader. Ik heb de workshop bij Tjade gedaan en er enorm veel van opgestoken! Tjade is enorm betrokken en geïnteresseerd. Geeft heldere adviezen waar ik gelijk mee aan de slag kan. Ik weet nu hoe ik me beter kan presenteren op social media. Waar ik voor sta en wie ik kan benaderen met een selectie van mijn werk.”
   
  - Berry van Galen, alumna Fotoacademie
   
  “Tijdens de workshop Selectie en Presentatie, heeft Tjade mij geleerd een krachtiger en helderder beeld van mij als fotograaf/kunstenaar neer te zetten. Zowel in woord als in beeld is mijn presentatie nu een congruent geheel. Ik ben er ongelooflijk blij mee en vind het fantastisch te ervaren hoe dit in zo’n korte tijd tot stand kan komen. Ik heb Tjade leren kennen als een gedreven en professionele art director en trainer. Met kennis van zaken en de nodige humor heeft hij mij de weg gewezen en geïnspireerd de volgende stappen in mijn carrière te zetten.”
   
  - Annemarie Hoogwoud, fotograaf/kunstenaar – DuPho-lid
   

  Portret Tjade Bouma Lucas van der Rhee35

  Foto: Lucas van der Rhee
   

  Over studio Tjade Bouma (1985)

  Tjade Bouma werkt als freelance grafisch vormgever, art director en curator in de culturele sector. Fotografie speelt in zijn werk altijd een belangrijke rol. Zo was hij grafisch vormgever van Foto Tabloid Kiekie en werkte hij o.a. jarenlang als art director voor Subbacultcha en Vers Magazine. Hiernaast geeft hij regelmatig exposities vorm en cureerde hij in 2019 samen met Fleurie Kloostra een groepsexpositie in de Melkweg Expo geïnspireerd op het werk van Robert Mapplethorpe. De afgelopen jaren gaf hij aan de Fotoacademie zowel het Expert Programma: Fotografie in Opdracht, van briefing tot beeld als de workshop Selectie & Presentatie. Op dit moment geeft hij een fotoboek vorm i.s.m. fotograaf Iris Haverkamp Begemann.
   
  Tjade zijn passie voor beeld is ontstaan bij Foam. Hier organiseerde hij voor Foamlab een jaar lang fotografie-gerelateerde evenementen om zo een jongere doelgroep het museum binnen te halen. Hierna startte hij met drie Foam collega’s een eigen platform voor jong talent: Beelddragers. Vier jaar lang ontwikkelden zij nieuwe concepten waarin beeld van veelbelovend talent centraal stond. Zij gaven talent een podium, organiseerden exposities en cureerden in opdracht van o.a. de Gemeente Amsterdam, Felix&Foam en Magneetfestival.

  Er is ruimte voor 7 personen.

  Leden betalen 100 euro. Niet-leden betalen 130 euro.

  Datum: 2 April 2024
  Tijd: 13:00 - 17:00
  Locatie : Losdok, Amsterdam
  Ledenprijs: 100 euro
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Workshop Artist Statement schrijven

  image-from-rawpixel-id-427534-jpeg.jpg

  Wie ben ik? Wat is er uniek aan wat ik maak? Jouw levenservaringen vormen de lens waardoor je naar de wereld kijkt. In een artist statement maak je in een paar alinea’s duidelijk wat jouw unieke blik is: wat je doet én waarom je het doet. Deze workshop beslaat 2 middagen waarin je, geholpen door gerichte vragen van je collega’s, je eigen Artist Statement schrijft. Je krijgt scherp welke thema’s en invalshoeken bij jou passen. Je krijgt ook een aantal schrijfstrategieën mee, zodat je nooit meer urenlang naar een blanco pagina hoeft te staren. Op de tweede middag presenteren we foto's en artist statements aan elkaar. Aan het eind heb je een half A4 waarop duidelijk staat waarom een fonds, galerie of opdrachtgever juist jou moet hebben.

  De workshop wordt gegeven door Paulien Bakker. Paulien studeerde journalistiek en psychologie en schreef als journalist voor o.m. de Volkskrant en Vrij Nederland. In haar verhalen stelt ze de individuele mens centraal. Paulien is auteur van het boek ‘Een romantisch volk’, over de inwoners van de Iraakse stad Kirkuk, en meer recent van ‘Wat volgt op een vergissing’ over een jongen die radicaliseert. Ze is mede-oprichter en oud-directeur van de Stichting Verhalende Journalistiek en helpt tegenwoordig als storydoctor fotografen bij het vinden van het hart van hun verhaal.

   

  Foto Paulien VerhalendeJournalistiek Ka Wing Falkena73

  Foto: Ka Wing Falkena

  Voor wie?

  Fotografen die werken aan eigen projecten (vrij werk) en documentair fotografen.

  Fotograaf over de workshop

  Maartje van Ringen: "De workshop van Paulien heeft me aan het denken gezet over mijn onderwerpkeuzes. En ik heb geleerd wat een goede aanpak is voor het schrijven van een artist statement. Ik begrijp nu beter hoe ik mijn eigen achtergrond kan samenbrengen met mijn beelden."

  Data
  Vrijdag 7 juni 13.30-17.00
  Vrijdag 21 juni 13.30-17.00

  Er is plek voor 16 fotografen.

  Aanmelden via marieke@dupho.nl

  Leden: 90 euro ex btw
  Niet-leden: 120 euro ex btw

  Datum: 7 Juni 2024
  Tijd: 13:30 - 17:00
  Locatie : Utrecht
  Ledenprijs: 90 euro ex btw
  Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.