Menu Zoeken

DuPho-lid Jan Dirk van der Burg Fotograaf des Vaderlands 2018

Jan Dirk van der Burg (1978) is benoemd tot Fotograaf des Vaderlands 2018. Dit is bekendgemaakt tijdens de opening van BredaPhoto Festival. 

Fotograaf des Vaderlands is een initiatief van het Nederlands Fotomuseum in Rotter- dam en Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM). Samen hebben zij de Stichting Foto- week opgericht om het publiek bewuster naar de fotografie te laten kijken, het plezier van fotograferen te ervaren en een podium te bieden aan professionele fotografen en fotowinkels. BredaPhoto Festival is hét platform voor de presentatie van de Fotograaf des Vaderlands. 

Ruud Visschedijk (voormalig directeur Nederlands Fotomuseum en voorzitter van het bestuur van de stichting Fotoweek) schrijft in een brief aan de nieuwe Fotograaf des Vaderlands: "Jan Dirk van der Burg is een enorm goede ambassadeur voor de fotografie in Nederland met zijn frisse, met humor doorspekte documentaire stijl waarmee hij vrijwel altijd ‘typisch Nederlandse’ onderwerpen bij de kop pakt”. Eerdere Fotografen des Vaderlands waren Ilvy Njiokiktjien, Koen Hauser, Ahmet Polat en Robin de Puy. 

Bron: BredaPhoto

BANNER2.jpeg

Unseen is het toonaangevende platform voor hedendaagse fotografie. Het biedt aanstormend talent een plek om hun werk te laten zien. Unseen brengt de internationale fotografie-wereld bij elkaar om te discussiëren en te debatteren over de richting waar het fotografische medium naar toe gaat.

Lees meer
2018-08-27_0002.jpg

Tijdens de Masterclass Portretfotografie krijg je een inkijkje in de werkwijze van Jitske, waarbij haar achtergrond als marketing communicatiespecialist zeker een rol speelt.

Lees meer