Menu Zoeken

Extra tijdelijke ondersteuning fotografen.

Op maandagavond heeft de overheid weer nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Wat betekent dit nu voor jou als fotograaf en waar kun je aanspraak op maken?

Het kabinet komt met een tijdelijke voorziening voor drie maanden die zo snel mogelijk ingaat. Zelfstandige ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep doen op deze voorziening, die uitgevoerd wordt door gemeenten. Jij kunt hiervoor terecht bij jouw eigen gemeente. Het gaat hier om de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO):

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO)

De TOZO-regeling voor gevestigde ondernemers is gemaakt voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de Coronacrisis. Voor hen heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. Op de website van de Creatieve Coalitie vind je een duidelijke uitleg over de TOZO voor creatieven.

Bijzonder uitstel van betaling voor alle belastingaanslagen

Je kunt bij de de belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Ga naar de website van de belastingdienst.

Verlaging voorlopige aanslag inkomstenbelasting.

De belastingdienst verlaagt tijdelijk de invorderingsrente en de belastingrente. Als je een aanslag niet op tijd betaalt, moet je normaal gesproken 4% invorderingsrente betalen vanaf het moment dat de betaaltermijn is verstreken. Vanaf 23 maart 2020 verlaagt de belastingdienst de invorderingsrente tijdelijk van 4% naar 0,01%. Ga naar de website van de belastingdienst.

Steunloket

Het steunloket is bedoeld voor zelfstandigen die direct zijn getroffen door overheidsmaatregelen ter bestrijding van de coronacrisis en die hun omzet daardoor geheel of grotendeels zien verdwijnen. De compensatie dient als tegemoetkoming in de vorm van een gift voor de eerste nood. Het gaat om een eenmalige gift van € 4.000 om lopende bedrijfskosten te compenseren.

Voorwaarden:

  • Geen omzet als gevolg van de coronacrisis;
  • Doorlopende vaste bedrijfslasten of gedane investeringen;
  • Fysieke inrichting buitenshuis. (Over deze definitie gaan we nog in gesprek met het ministerie).

Lees meer uitleg voor deze compensatieregeling.

Bezoek de website van Rijksoverheid voor de laatste ontwikkelingen. We raden je ook aan om dit zelf elke dag goed in de gaten te houden, het verandert namelijk nu nog per dag.