Menu Zoeken

BNO

BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) en DuPho bundelen de krachten op het gebied van kennis en creativiteit. BNO en DuPho vinden het belangrijk dat hun leden ook competenties ontwikkelen waardoor ze sterker worden in de sociale en commerciële kant van hun creatieve praktijk. Daarom zullen beide verenigingen vanaf het komend jaar samenwerken binnen de BNO Academie.

BNO

FDCI

De Federatie Dutch Creative Industries is in 2009 opgericht om de belangen van het georganiseerde deel van de zakelijke creatieve industrie actief te behartigen. De FDCI vertegenwoordigt 8 branche- en beroepsorganisaties, waaronder DuPho, BNA, BNO en de VEA.

Door onze aansluiting bij de FDCI varen we mee op een groot onderzoek „de ConjunctuurWijzer Creatieve Industrie". Kernonderwerpen van deze monitor zijn de tarieven, auteursrechten en onderhandelingsruimte van freelancers die voor de media werken. De monitor wil een vinger aan de pols houden en zien hoe tarieven en vergoedingen zich ontwikkelen en of de onderhandelingspositie van freelance makers is toe- of afgenomen.

Logo FDCI


FEP

De FEP (Federation of European Photographers) bestaat uit de nationale beroepsverenegingen van 30 Europese landen, waaronder Nederland. De FEP verdedigt de rechten van professionele fotografen direct en in samenwerking met de nationale organisaties. Zij organiseren internationale congressen, promoten keynote sprekers, houden educatieve bijeenkomsten, trainingen enz.

De Federatie heeft een set van Europese professionele kwalificaties opgericht (The QEP; Qualified European Photographer). Dit is opgericht in 1999 en bestaat nu uit 450 gekwalificeerde fotografen uit 22 landen. De FEP organiseert ook de Master QEP kwalificaties; 52 Europese topfotografen hebben inmiddels een Mastertitel ontvangen voor hun uitmuntende kwaliteit.

Alles over FEP kwalificaties
FEP

Galerie Pennings

Galerie Pennings in Eindhoven is een galerie voor fine art photography onder leiding van Petra Cardinaal. Het is een ideale partner om meer te organiseren voor de DuPho-leden in het zuiden van het land. Galerie Penning stelt een aantal keer per jaar hun ruimte beschikbaar voor DuPho lezingen en workshops. Daarnaast kunnen de leden hier naar de bijeenkomsten van DuPho zuid.

logo GP galerie pennings 


Het Platform Makers

Het Platform Makers is het samenwerkingsverband van de belangen- en beroepsorganisaties van allerlei soorten makers. (Fotografen, schrijvers, illustratoren etc.) Het platform heeft als doel het versterken van het auteursrecht en het verbeteren van de onderhandelingspositie van makers. Het Platform Makers treedt ook op als centrale woordvoerder en aanspreekpunt voor pers, politiek en overheid namens de aangesloten belangenorganisaties.

Een bekende campagne van het Platform Makers is "Handen af van de zelfstandigenaftrek”. De creatieve industrie, waaronder Platform Makers en Kunsten'92, initieerde het debat omdat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën het belastingstelsel wilde herzien en de fiscale faciliteiten voor zzp'ers wilde beperken. De campagne had een positief effect, de zelfstandigenaftrek bleef bestaan.

Logo platform makers

KIEKIE Tabloid

Fotolab Kiekie begon als een reguliere fotozaak en is na 30 jaar uitgegroeid tot een professioneel fotolaboratorium. In 2013 heeft Denise Woerdman Kiekie tabloid opgericht, een 48 pagina dikke fotografiekrant met een oplage van 10.000 stuks, verspreid over tal van creatieve locaties en hotspots in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Rotterdam.

In Kiekie tabloid vind je onder andere interviews, projecten en exposities van zowel gevestigde als opkomende fotografen uit Nederland. Samen met Fotolab Kiekie willen we anderen inspireren en onze kennis delen. Zo hebben we afgelopen jaar een masterclass voor studenten georganiseerd met Brendan de Clerq. DuPho vertelde daar over het belang van een beroepsvereniging voor jonge fotografen.

Logo kiekie tabloid


Klomps & Boor risicobeheer

Klomps & Boor risicobeheer is een onafhankelijk, nationaal werkend assurantiekantoor. In samenwerking met de brancheorganisaties voor beroepsfotografen en een aantal gerenommeerde Nederlandse verzekeraars is een uniek en exclusief product ontwikkeld wat naadloos aansluit op de specifieke verzekeringswensen van de beroepsfotograaf.


NVJ/NVF

DuPho en de NVJ zijn een nieuw samenwerkingsovereenkomst aangegaan die erg interessant is voor alle fotojournalisten. Beide verenigingen vertegenwoordigen fotojournalisten, behartigen hun belangen en bieden ondersteuning in het uitoefenen van het beroep. 

Om fotojournalisten het beste uit twee werelden te bieden komen we met een nieuw lidmaatschap; het ’geassocieerd DuPho-lid’. Met dit lidmaatschap word je lid van beide verenigingen. DuPho als moederorganisatie en 50% korting op het lidmaatschap bij de NVJ. 

Voorwaarden Geassocieerd DuPho-lidmaatschap

logo nvf  

 

Pictoright

Stichting Pictoright behartigt de collectieve auteursrechten van alle visuele makers in Nederland. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het innen en uitbetalen van collectieve gelden van fotografen. Als je werk publiceert in boeken en tijdschriften of op de televisie, dan heb je kans dat je een vergoeding uit de collectieve gelden kunt krijgen. De directeur van DuPho zit in het bestuur van Pictoright.
Pictoright heeft afgelopen jaar aan alle professionele fotografen die aangesloten zijn bij DuPho een jaarlijkse Thuiskopievergoeding uitgekeerd van € 50,-. Dit is een vergoeding die bestemd is voor beeldmakers wiens werk door consumenten voor eigen gebruik wordt gekopieerd op digitale beelddragers.

logo pictoright

 

DuPho Mediapartner.

Pf magazine

Pf is al 30 jaar hét vakblad voor de professionele fotograaf. De kracht van het blad is de combinatie van vaktechnische inhoud en beeld, samengesteld door een betrokken onafhankelijke redactie. Iedere uitgave bevat een uniek portfolio van een professionele fotograaf.

Pf is een bron van informatie, inspiratie, techniek, portfolio, interview, achtergrond, specials en creatie. Het vakblad verschijnt 8 keer per jaar, op extra groot formaat en een uniek portfolio op speciaal papier. Tevens verschijnt er twee keer per jaar een special edition. Pf is behalve als abonnement ook in de losse verkoop verkrijgbaar via deze website.