Menu Zoeken

Agenda

DuPho Workshop Fotoboek maken.jpg

Workshop fotoboek maken door Edie Peters

Je hebt een groot aantal foto's van een onderwerp of project en je wil er een boek van maken. Daar komt veel bij kijken.
Alles hangt met elkaar samen: foto's, teksten, vorm, materiaal, karakter van het werk. Kiezen van de goede foto's is een begin om alles concreter te maken.
Welke foto's kies je? Hoeveel? Met wie kies je? Hoe kies je? Hoe breng je lijn in het verhaal dat je wil vertellen, of het gevoel dat je wil overbrengen?

En waarom wil je een fotoboek maken? Welke plaats moet het boek innemen in het palet van je uitingen als fotograaf?

Maandag 11 september organiseren we een workshop fotoboeken maken. De workshop duurt 4 uur en wordt gegeven door Edie Peters. In het eerste gedeelte gaat Edie in op regels die je kunt hanteren bij het kiezen van foto's voor een fotoboek - van een simpel journalistiek verhaal, via ingewikkeldere documentaire projecten tot conceptuele sfeerschetsen. Op tafel liggen voorbeelden van verschillende manieren waarop fotografen dat hebben aangepakt.

In de tweede helft laten de deelnemers aan de workshop werk zien waarmee ze een fotoboek voorbereiden - als ze tenminste al zo ver zijn - en geeft Edie commentaar en aanwijzingen, in samenspraak met de overige deelnemers.Tijdens de workshop behandelt hij eveneens de vraag op welke manier je de financiering voor een boek kunt organiseren.

Er is ruimte voor 12 deelnemers.
Aanmelden: Stuur voor 4 september een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Edie Peters

Edie Peters (1958) is een ervaren docent, journalist en fotoredacteur. Werkte 24 jaar bij de Volkskrant in verschillende functies, waaronder chef foto van 1993 tot 2001. Gaf daarna les aan verschillende hbo-opleidingen en verzorgt nog steeds met regelmaat cursussen en workshops over beeldredactie. Hielp en helpt fotografen met het maken van goede fotoboeken. Houdt de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen via de PhotoQ Bookshop.

 

Datum: 11 September 2017
Tijd: 13:00 - 17:00
Locatie : Da Vinci Creatieve Ruimtes, Nieuwpoortkade 2a in Amsterdam
Ledenprijs: 20 Euro excl. BTW
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.