Menu Zoeken

Agenda

DuPho_Nieuws Platform_GKF-avond Foto-AliceWielinga.jpg

Platform GKf-avond over conceptuele fotografie

Zoals bekend worden steeds op de eerste maandag van maart en de eerste maandag van oktober de jaarlijkse inhoudelijke DuPho-GKf avonden georganiseerd door Bert Verhoeff, Dolph Kessler en Vivian Keulards. Maandag 7 oktober staat het thema conceptuele fotografie centraal. Drie conceptuele fotografen zullen deze avond vertellen over hun projecten, zichzelf en laten natuurlijk hun foto’s zien:

  • Bruno van den Elshout
  • Alice Wielinga
  • Daan Zuijderwijk en Maaile Vergouwe

Conceptuele fotografie is het vastleggen van een gedachte, idee of boodschap aan een kijker met een van te voren bedacht plan en / of ontwerp.
Na afloop drinken we nog gezellig een borrel of ‘n glaasje fris met ons allen. Wees welkom!

Over Bruno van den Elshout

Met een zelfgebouwde camera fotografeerde Bruno van den Elshout in 2012 een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon. Uit de 8.785 foto's die het project opleverde, destilleerde hij een indrukwekkend boekwerk, dat de rust en ruimte van de horizon zichtbaar en deelbaar maakt. Inmiddels werkt hij aan een nieuw boek rond het thema wezenlijke ontmoeting. Het bundelt de 144 zelfportretten van mensen met wie hij in 2018 een dag lang op het Haagse strand doorbracht.
www.newhorizonsahead.nl / www.whatevertheweather.nl

Over Alice Wielinga

Alice Wielinga begon haar carrière in de documentaire fotografie. Belemmerd door de beperkingen daarvan, bedacht zij manieren om beelden te componeren, die de ervaringen voorbij het zichtbare kon visualiseren. Ze werkte onder andere in China, Cuba, Pakistan en Noord Korea. Haar project in Pakistan vertelt over Afghaanse en interne vluchtelingen, die in de slums rond Islamabad leven.

Sinds 2013 werkt Wielinga aan kunstprojecten in Noord Korea. Met North Korea, a Life between Propaganda and Reality behaalde zij international succes. Momenteel werkt Alice aan een samenwerkingsproject met zes Noord-Koreaanse kunstenaars. In december 2018 gaf zij een TEDtalk tijdens TEDxAmsterdamWomen over dit bijzondere project.
http://www.alicewielinga.nl/

Over Daan Zuijderwijk en Maaile Vergouwe

Daan Zuijderwijk en Maaike Vergouwe (Zuijderwijk/Vergouwe) werken sinds 2006 samen als kunstenaars duo. Sinds 2017 hebben ze gekozen voor een leven onderweg. Samen met hun dochters van 3, 5 en 7 jaar reisden ze de afgelopen jaren in een geheel zelfgebouwde camper. 
Vorig jaar oktober maakten ze de switch van camper naar zeiljacht. De afgelopen maanden reisden ze hiermee door Scandinavië op zoek naar bijzondere plekken om te leven en te werken.

Daan en Maaike zijn gefascineerd door de natuur in al zijn verscheidenheid en gebruiken fotografie als medium om de relatie tussen mens en natuur te onderzoeken. Met kunstmatig licht brengen ze zichtbare interventies in het landschap aan. Alle beelden zijn op locatie en zonder gebruik van beeldmanipulatie gemaakt.
www.zuijderwijkvergouwe.com

Foto: Alice Wielinga, Noord Korea

Datum: 7 Oktober 2019
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie : Het Veem, Van Diemenstraat 412, Amsterdam. Entrée Oostkant, nr 410 De Veemvloer, opgang
Ledenprijs: Gratis
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.