Menu Zoeken

Agenda

tilleman_20180820-0215-2.jpg

Masterclass Architectuurfotografie met Ronald Tilleman

Na jaren enthousiast als amateur te fotografen en een carrière in het basisonderwijs besloot Ronald Tilleman in 1996, na het winnen van de JS Award, om professioneel fotograaf te worden. Ronald werkte een aantal jaren vooral als corporate-, portret- en reclamefotograaf, ontdekte toen zijn passie voor architectuur en verschoof zijn werkveld zo’n 12 jaar geleden in die richting op.

Inmiddels werkt hij grotendeels in opdracht van kleine en grote architectenbureaus, vastgoedbedrijven, bouwbedrijven, de overheid en leveranciers van bouwmaterialen en meubilair. Zowel de klanten als opdrachten bevinden zich in binnen- en buitenland. Naast moderne architectuur en interieurs fotografeert Ronald ook regelmatig historische panden.

Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in architectuur- en designboeken en daarnaast op (inter) nationale architectuur- en designblogs.

Voor zowel zijn opdracht als vrije werk heeft hij de afgelopen jaren diverse prijzen, nominaties en eervolle vermeldingen ontvangen. Ook wordt zijn werk regelmatig geëxposeerd. Zo werd hij het afgelopen jaar als eerste fotograaf uitgenodigd om in het kantoor van de BNA (Bond van Nederlandse Architectenbureaus) te exposeren.

Inhoud 

Aan de hand van eigen werk en opdrachten vertelt Ronald over zijn manier van werken en workflow voorafgaand, tijdens en na een shoot. Aan de orde komen o.a. camera’s, (Tilt/shift-) lenzen en opnametechniek, software en apps en beeldbewerking. Maar ook zaken als veiligheid, privacy en auteursrecht komen aan bod. 
Na de lunch ga je op pad in de nabij omgeving (Kop van Zuid, Katendrecht etc.) om zelf te fotograferen waarbij Ronald aanwezig is voor begeleiding met tips en tricks. 
Bij terugkomst selecteert iedere deelnemer een aantal van zijn beste opnames en bewerkt die indien nodig op zijn eigen laptop. De gemaakte opnames worden gezamenlijk besproken.

Meenemen: eigen fotoapparatuur & laptop + usbstick

Aanmelden

Stuur voor 31 oktober je aanmelding met motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Er worden uiteindelijk 8 fotografen uitgekozen om mee te doen. De dag is inclusief lunch en een borrel.

Voor meer informatie over Ronald ga je naar www.tilleman.nl

Foto: Ronald Tilleman

Datum: 23 November 2019
Tijd: 09:30 - 17:00
Locatie : Rotterdam
Ledenprijs: 115 euro ex btw
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.