Menu Zoeken

Manon van Althuis

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.manonvanalthuis.nl
Website 2
www.wmfotografen.nl
Bedrijfsnaam
Fotografie Manon van Althuis
Adres
Andringastrjiitte 11
Postcode
8495 JZ
Plaats
Aldeboarn
Telefoon
06-46 950 132
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Ik ben Manon Noƫlle van Althuis, geboren in 1972 (Friezin) en ik woon samen met mijn partner, Wim Scholte (en tevens geregistreerd bij DuPho) in het hart van Friesland. Het Friese landschap fascineert me, de weidsheid, het waterrijke merengebied, de wadden en flora en fauna. Ik kan hier eindeloos van genieten!

Creativiteit is tot voor een aantal jaren geleden in beperkte mate onderdeel geweest van mijn leven, echter vanaf 2014 heb ik mijn hart verloren aan de camera en de drive om te fotograferen ontwikkelt zich nog steeds. Sinds ik fotografeer kijk ik op een andere manier de wereld in. Een open blik en altijd gefocust met oog voor detail. Fotograferen is voor mij een manier om te laten zien wat mij bezighoudt, waar ik van geniet en daarbij biedt het mij ontspanning naast mijn drukke reguliere baan. Samen met mijn partner trek ik er vaak op uit. Genieten van de rust die de natuur te bieden heeft of juist op zoek naar de gezellige drukte van een stad. Het is allemaal binnen handbereik. De onderwerpen zijn eindeloos en geen plek is elke dag hetzelfde. Kijk naar de mensen die er zijn of juist niet, de fraaie Hollandse luchten en het licht wat op de aarde schijnt. De uitdaging om een perfecte foto te maken, is constant aanwezig, ook op een troosteloze, regenachtige dag.

Ik ben autodidact, maar heb ondertussen een aantal workshops gevolgd om mijn kennis te verbreden. Mijn passie ligt bij zwartwit-fotografie, maar het werken met kleur blijft ook zeker een grote uitdaging. Soms is kleur van essentieel belang voor een foto. Mijn hart ligt bij straat- en natuurfotografie, maar daarnaast probeer ik ook geregeld andere onderwerpen vast te leggen met mijn camera. Mijn doel is om een verhaal, een gevoel, of een bijzondere sfeer vast te leggen. Doorgaans lukt dat en soms is het het gewoon een mooie foto.

Categorie

Event, Funeral, People and Portrait