Menu Zoeken

Lid worden

Lidmaatschappen

Als professionele fotograaf en zzp'er sta je er in de meeste gevallen alleen voor. Het vak vergt veel aandacht voor creatieve ontplooiing en ook je rol als ondernemer vraagt om heel wat inspanning. In de huidige markt, die onderhevig is aan enorme veranderingen en waar tarieven onder druk staan, is het van het grootste belang om een organisatie achter je te hebben staan. DuPho is de beroepsvereniging die jou op juridisch, zakelijk en creatief vlak kan ondersteunen.

DuPho kent verschillende soorten lidmaatschappen: 
(alle prijzen zijn exclusief 21% btw.)

 1. DuPho lid - 250 euro
 2. DuPho starter - 125 euro (korting voor maximaal 2 jaar)
 3. DuPho studentlid - 85 euro
 4. DuPho fotograaf in dienst - 155 euro
 5. DuPho AOW lid - 125 euro
 6. DuPho vriend - 85 euro
 7. NIEUW Geassocieerd DuPho-lid (lid bij DuPho en de NVJ)

Vul dit aansluitformulier in om lid te worden
Doorlopende machtiging 

DuPho lid

Leden van de vereniging Dutch Photographers zijn professionele beeldmakers die inkomen verwerven uit activiteiten op het gebied van fotografie en bewegend beeld. Gedragscode van DuPho

DuPho starter

Ben je net afgestudeerd of begonnen met je beroepspraktijk, dan bieden we je voor de eerste 2 jaar 50% korting aan op het lidmaatschap.  

Om voor een starterslidmaatschap in aanmerking te komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je bent starter voor maximaal 2 jaar vanaf het moment van inschrijving van je bedrijf als fotograaf bij de Kamer van Koophandel.
 • Je hebt nog niet eerder gewerkt als fotograaf

DuPho studentlid

Studentleden kunnen rekenen op een actieve ondersteuning om de overstap van studie naar een goede beroepspraktijk te maken. Studentleden hebben recht op alle voordelen van een gewoon abonnement met uitzondering van juridische advies*.

Om voor een studentenlidmaatschap in aanmerking te kunnen komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing: 

 • Je studeert aan een van de erkende opleidingen
 • Je hebt nog geen eigen praktijk als fotograaf

Lijst_Fotografieonderwijs_in_Nederland.pdf

* Zie reglement 

DuPho AOW lid

Dit lidmaatschap is voor fotografen die zijn gestopt met de beroepsuitoefening. Met pensioen gaan is in de huidige maatschappij iets vloeibaars geworden en weinig fotografen gaan ooit echt met pensioen. Deze groep doet minder een beroep op de dienstverlening en maakt minder gebruik van de voordelen maar wil zich wel blijven verbinden aan de beroepsvereniging. Deze leden betalen dan ook minder, namelijk 50% van de vastgestelde contributie.

DuPho Vriend

Naast de gewone fotografenlidmaatschappen is het ook mogelijk om Vriend van DuPho te worden. Vrienden zijn zelf geen fotograaf maar wel werkzaam in het werkveld of ze hebben daarmee te maken. Geassocieerde leden zijn uitgesloten van stemrecht.

Geassocieerd DuPho-lid

DuPho en de NVJ zijn een nieuw samenwerkingsovereenkomst aangegaan die erg interessant is voor alle fotojournalisten. Beide verenigingen vertegenwoordigen fotojournalisten, behartigen hun belangen en bieden ondersteuning in het uitoefenen van het beroep. 

Om fotojournalisten het beste uit twee werelden te bieden komen we met een nieuw lidmaatschap; het ’geassocieerd DuPho-lid’. Met dit lidmaatschap word je lid van beide verenigingen. DuPho als moederorganisatie en 50% korting op het lidmaatschap bij de NVJ. 
Aansluitformulier geassocieerd DuPho-lid
Voorwaarden geassocieerd DuPho-lid

Voorwaarden

DuPho-leden hebben een erkende opleiding afgerond. Van fotografen die autodidact zijn of opleiding niet hebben afgerond, wordt het werk beoordeeld op professionaliteit.

DuPho-leden hebben een fotografiegerelateerde inschrijving bij Kamer van Koophandel, hebben een btw-nummer. Leden die in loondienst werken overleggen een bewijs van een arbeidsovereenkomst.

Studentleden overleggen een inschrijvingsbewijs aan een opleiding die op de volgens bestuurlijk vastgestelde lijst 'Nederlandse fotografieopleidingen' staat.

Het lidmaatschapskaart loopt van 1 januari tot 31 december.
Indien je je lidmaatschap wilt beëindigen, doe dat dan schriftelijk voor 1 december van het lopende jaar

DuPho-lid logo.

We hebben een logo laten ontwerpen waarmee je kunt laten zien dat je aangesloten bent bij de beroepsorganisatie van professionele fotografen.

Achter de log-in vind je een logo dat je kunt plaatsen op je website en bij bv. offertes. Dit logo heeft een witte achtergrond met een dekking van 50% zodat het op alle achtergronden leesbaar blijft. Omdat iedere website weer anders is moet iedereen voor zich bepalen waar ze het plaatje het beste geplaatst kan worden.