Menu Zoeken

Lid worden

Lidmaatschappen

Als professionele fotograaf en zzp'er sta je er in de meeste gevallen alleen voor. Het vak vergt veel aandacht voor creatieve ontplooiing en ook je rol als ondernemer vraagt om heel wat inspanning. In de huidige markt, die onderhevig is aan enorme veranderingen en waar tarieven onder druk staan, is het van het grootste belang om een organisatie achter je te hebben staan.

DuPho is de beroepsvereniging die jou op juridisch, zakelijk en creatief vlak kan ondersteunen.

DuPho kent verschillende soorten lidmaatschappen:

  1. DuPho lid - 240 euro
  2. DuPho starter - 120 euro (korting voor 2 jaar)
  3. DuPho studentlid - 80 euro
  4. DuPho fotograaf in dienst - 150 euro
  5. DuPho 65+ lid - 120 euro
  6. DuPho vriend - 80 euro

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

DuPho lid

Leden van de vereniging Dutch Photographers zijn professionele beeldmakers die inkomen verwerven uit activiteiten op het gebied van fotografie en bewegend beeld.

DuPho starter

Ben je net afgestudeerd of begonnen met je beroepspraktijk, dan bieden we je voor de eerste 2 jaar 50% korting aan op het lidmaatschap.  

Om voor een starterslidmaatschap in aanmerking te komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

  • Je bent starter voor maximaal 2 jaar vanaf het moment van inschrijving van je bedrijf als fotograaf bij de Kamer van Koophandel.
  • Je hebt nog niet eerder gewerkt als fotograaf

DuPho studentlid

Studentleden kunnen rekenen op een actieve ondersteuning om de overstap van studie naar een goede beroepspraktijk te maken. Studentleden hebben recht op alle voordelen van een gewoon abonnement met uitzondering van juridische advies*.

Om voor een studentenlidmaatschap in aanmerking te kunnen komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing: 

  • Je studeert aan een van de erkende opleidingen
  • Je hebt nog geen eigen praktijk als fotograaf

pdfLijst_Fotografieonderwijs_in_Nederland.pdf

DuPho 65+ lid

Dit lidmaatschap is voor fotografen die zijn gestopt met de beroepsuitoefening. Met pensioen gaan is in de huidige maatschappij iets vloeibaars geworden en weinig fotografen gaan ooit echt met pensioen. Fotografen die zijn gestopt moeten tenminste 5 jaar lid zijn geweest van de vereniging. Deze groep doet minder een beroep op de dienstverlening en maakt minder gebruik van de voordelen maar wil zich wel blijven verbinden aan de beroepsvereniging. Deze leden betalen dan ook minder, namelijk 50% van de vastgestelde contributie.

DuPho Vriend; geassocieerde leden

Naast de gewone fotografenlidmaatschappen is het ook mogelijk om Vriend van DuPho te worden. Vrienden zijn zelf geen fotograaf maar wel werkzaam in het werkveld of ze hebben daarmee te maken. Geassocieerde leden zijn uitgesloten van stemrecht.

Voorwaarden

DuPho-leden hebben een erkende opleiding afgerond. Van fotografen die autodidact zijn of opleiding niet hebben afgerond, wordt het werk beoordeeld op professionaliteit.

DuPho-leden hebben een fotografiegerelateerde inschrijving bij Kamer van Koophandel, hebben een btw-nummer. Leden die in loondienst werken overleggen een bewijs van een arbeidsovereenkomst.

Studentleden overleggen een inschrijvingsbewijs aan een opleiding die op de volgens bestuurlijk vastgestelde lijst 'Nederlandse fotografieopleidingen' staat.

Het lidmaatschapskaart loopt van 1 januari tot 31 december.
Indien je je lidmaatschap wilt beƫindigen, doe dat dan schriftelijk voor 1 december van het lopende jaar

pdfAansluitformulier

pdfGedragscode van DuPho

* Onder Juridisch advies of ondersteuning verstaan we die juridische hulp waarvoor wij de juristen van de NVJ moeten inschakelen.

DuPho heeft geen juristen in dienst, maar wel zeer ervaren mensen die je vaak op weg kunnen helpen met een vraag over auteursrechten en/of om een mogelijk conflict op te lossen of te voorkomen. Dat zijn geen juridisch adviezen: dat is echt voorbehouden aan juristen en advocaten.

DuPho-lid logo.

We hebben een logo laten ontwerpen waarmee je kunt laten zien dat je aangesloten bent bij de beroepsorganisatie van professionele fotografen.

Achter de log-in vind je een logo dat je kunt plaatsen op je website en bij bv. offertes. Dit logo heeft een witte achtergrond met een dekking van 50% zodat het op alle achtergronden leesbaar blijft. Omdat iedere website weer anders is moet iedereen voor zich bepalen waar ze het plaatje het beste geplaatst kan worden. 

We zouden het fijn vinden als in het logo een link verwerkt wordt naar de volgende pagina van de DuPho website: http://www.dupho.nl/over-dupho

pngDuPho-lid logo 150 px.png
pngDuPho-lid_logo_200_px.png
pngDuPho-lid_logo_500_px.png

Heb je een EPS of AI bestand nodig mail ons dat even.