Fotograaf Arthur van Leeuwen

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
https://www.fotografievanleeuwen.nl
Bedrijfsnaam
Fotografie Arthur van Leeuwen
Adres
Juttepeer
Postcode
6922BR
Plaats
Duiven
Telefoon
+31623008999
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Biografie van fotograaf Arthur van Leeuwen: 

Hallo, mag ik mij even voorstellen; ik ben Arthur van Leeuwen, een gediplomeerd fotograaf en ik woon in Duiven, Gelderland. Mijn interesse in de fotografie begon al op jeugdige leeftijd, mijn vader had een camera en dat boeide mij. Van mijn zakgeld kocht ik een Agfa Klik en ben begonnen met fotograferen. Later nog een Praktika tl 1000 en een Lubitel camera 6x6 aangeschaft. In 1993 heb mijn eerste Nikon camera gekocht, omdat ik mij had ingeschreven bij de Fotovakschool in Apeldoorn. Tijdens mijn opleiding heb ik ook nog een Hasseblad aangeschaft. In 1995 heb ik mijn diploma behaald aan de Fotovakschool als reportagefotograaf. 

Mijn eerste opdracht was het vastleggen van circusacts. Tijdens de voorstelling maakte ik foto's en ging daarna snel naar huis om de filmpjes te ontwikkelen en af te drukken, nachtwerk dus en de andere dag moest je de foto's afgeven. Douwe Schulte, die mij de opdrachten gaf, wilde ook een exposite in de etalage van de toenmalige V&D hebben met hele grote foto's van mij. Die hebben zeker een maand in de etalage gestaan, later hebben ze ook nog in Boedapest en in Debrecen gehangen in een circusmuseum waar ik heel trots op was. Douwe spoorde mij ook aan om voor mijzelf te beginnen. In 1995 heb ik mij ingeschreven bij de KvK en was op dat moment officieel fotograaf. Vrienden van ons gingen trouwen en vroegen mij als fotograaf en dat vond ik best wel eng, omdat je het niet over kan doen en dat kan je je vriendschap kosten. Ik heb het toch gedaan en na het afdrukken van de foto's zag het er gelikt uit en daarbij vond ik het zo leuk om te doen. Nu heb ik mij gespecialiseerd in bruidsfotografie en in verschillende facetten van dit vak, heerlijk om te doen. Zie Bruidsfotografie.
Ook heb ik een paar prijzen gewonnen en een nominatie gekregen bij het bekende tijdschrift Bruid & Bruidegom.
In 2002 heeft een bruidspaar uit Duiven mij gevraagd om mee te gaan naar Kreta om hun huwelijk te fotograferen. Wat was dat een geweldige ervaring.
In 2007 ben ik overgestapt van analoog naar digitale fotografie.
Digitale-fotografie bestond al een tijdje maar de kwaliteit vond ik niet geweldig vergeleken bij het analoge. In 2007 kwam daar verandering in. Ik moes wel een cursus Photoshop nemen en een nieuwe snelle computer aanschaffen met een gekalibreerde monitor zodat je foto's kon bewerken en wat je ziet ook krijgt qua afdruk.

In 2008 ben ik uitgenodigd voor het televisieprogramma "Helder" van Teleac op (toen nog) Nederland 2 op 28-10-2008 gepresenteerd door Pernille de la Lau. Ik moest een bruidspaar opnieuw fotograferen in Harderwijk, omdat hun eigenlijk reportage in het water was gevallen. Later in de tv-studio tijdens de opnamen heb ik het trouwalbum aan het bruidspaar gegeven, wat was dat leuk omdat mee te maken. (Het filmpje staat bij video op mijn site).

Naast bruidsfotografie heb ik me ook toegelegd op bedrijfsfotografie, waarbij ik de essentie van bedrijven vastleg in beelden. Of het nu gaat om het vastleggen van de sfeer tijdens bedrijfsevenementen, zakelijke-portretten van de werknemers en het presenteren van producten en diensten van het bedrijf. Kijk op mijn site: Bedrijfsfotografie

Portretfotografie is een andere passie van mij. Mijn doel is om niet alleen een foto te maken, maar een portret van de persoonlijkheid en de uitstraling van deze persoon. Kijk op mijn site: Portretfotografie.

Begrafenis- of rouwfotografie hoort ook bij mijn werk.

Dus, als u op zoek bent naar een ervaren fotograaf die gespecialiseerd is in bruidsfotografie, bedrijfsfotografie en portretfotografie, neem dan gerust contact met mij op. Samen kunnen we momenten vastleggen in blijvende herinneringen. Blader gerust door mijn portfolio om mijn werk te bekijken. Uw verhaal is uniek en ik ben er om het te vereeuwigen door middel van beelden. 

Hebben jullie interesse maak dan een vrijblijvende afspraak, dat kan ook in de avonduren.

https://www.fotografievanleeuwen.nl/

Categorie

Industrial, People and Portrait, Wedding