Menu Zoeken

Gerard Kuster

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.gerardkuster.nl
Website 2
http://www.fotoboektiengemeten.nl
Bedrijfsnaam
Gerard Kuster Fotografie&Audiovisuele Vormgeving
Adres
Coba Kellingstraat 42
Postcode
7558ZA
Plaats
Hengelo OV
Telefoon
074-2774225
Bio

Gerard Kuster (Enschede,1949)

Gerard was ooit werktuigbouwkundige en enige tijd docent aan een technische school in Nigeria. Gedreven door zijn creativiteit besloot hij, toen 27 jaar oud, naar de kunstacademie St.Joost in Breda te gaan, waar hij in 1981 afstudeerde met de documentaire over het eiland Tiengemeten.

Gerard is als fotograaf een echte documentaire-maker, is docent fotografie en heeft zich in zijn werk gespecialiseerd in landschap, architectuur en panorama’s (180 graden panorama’s voor print en interactieve 360 graden VR fullscreen panorama’s).

”Eenvoud en intensiteit”, zo wordt zijn werk vaak omschreven. Naast opdrachtfotografie maakt Gerard eigen fotoseries, sociaal-documentair, waarin de mens centraal staat.

 

Boeken.

”Het eiland Tiengemeten, toen”

Het eiland is, als onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur, op 10 mei 2007 officieel geopend als natuureiland. Vóór de huidige vorm was Tiengemeten een cultuureiland met vruchtbare akkers en inkomstenbron voor vele generaties boerengezinnen. In 1980/1981 heeft Gerard als student aan de Academie St. Joost te Breda een documentaire gemaakt over dit eiland. Van dit unieke beeldmateriaal is in 2011 in eigen beheer een boek samengesteld als tijdsbeeld van het leven en werken op Tiengemeten toen. Op de website van Gerard is uitgebreide informatie en een preview van het boek.

____

”Veemarkt Zwolle 1984-1987” (deel 1 en deel 2).

Deze fotoboeken houden de herinnering aan een periode uit de geschiedenis van Zwolle en de veemarkt levendig. De veemarkt was een belangrijk trefpunt voor veehandelaren en veehouders uit de wijde omgeving. Twee boeken met foto’s van de veemarkt Zwolle in de periode 1984-1987. Sfeerbeelden, portretten en de bedrijvigheid op de veemarkt. Het handjeklap van de veehandelaren en actiefoto’s van veetransporteurs met het vee. Boek deel 1 bevat ruim 100 kleurenfoto’s, deel 2 ruim 80 zwart/wit foto’s. Op de website van Gerard uitgebreide informatie en een preview van de boeken. Uitgegeven in eigen beheer als ”printing on demand”.

____

Specialisme

Documentary, Landscape, Other

Platform

GKf