Menu Zoeken

Saskia De Wal

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
www.saskiadewal.com
Website 2
www.etenfotografie.nl
Website 3
www.olivijn.nl
Bedrijfsnaam
De Wal Photography / Galerie Olivijn
Adres
Kleine Houtstraat 70
Postcode
2011 DR
Plaats
Haarlem
Telefoon
06-23 650 411
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Saskia De Wal is fotokunstenaar en eigenaresse van Olivijn®️. Ze viert en bevrijdt met eten en kunst. Ze benadert leven, eten en kunst op een eigenwijze manier; vanuit het sensuele genot van onze zintuigen.

👅📸 EXPOSITIE ORAL FIXATION
Haar solo expositie Oral Fixation opende in september 2020. De tentoonstelling ging gepaard met een podium moment waarbij ze in vrijheid sprak over haar #metoo verleden. Ze brengt een expressieve en kleurige ode aan de vrijheid en het gebruik van de mond. De expositie tot mei 2021 in Galerie Olivijn te zien.

🥇 AWARD
In 2019 won zij met haar NO RULES fotoserie de internationale Best Photo Award bij het Food Photo Festival in Denemarken. De Michelinster van de Food-photography.

⭐️ OLIVIJN®️ is een kruisbestuiving tussen topchef Menno Post en fotokunstenaar Saskia de Wal Post. Dit leidde tot topgastronomie en kunst in een prachtig rijksmonument in Haarlem. Olivijn opende in de hete zomer van 2018 en mocht na 5 maanden al een Michelinster ontvangen.

💚 Ze is de oprichter van Galerie Olivijn. Het is een sfeervolle 150m2 zaal op de eerste etage, die ingericht is voor exposities -en diners. Ze heeft de eerste twee jaar van Olivijn in alle vrijheid geëxperimenteerd met diverse kunst, stijlen en kunstenaars. Ze nam daarbij de nodige risico’s, leerde van de (soms harde) lessen en verdiende er geen cent aan.

⭐️ NO RULES
Ze organiseert een paar keer jaar No Rules kunst-diners. Een Private Diner van Olivijn* maar dan zonder regels en zonder bestek. 

🎙 Ze heeft sinds maart 2021 haar eigen SASKIA DE WAL podcast die gaat over Art, Food en Pleasure.

🖼 Galerie Olivijn focust zich vanaf nu op FoodArt. Ze organiseert #FoodArt verkooptentoonstellingen met een combinatie van fotografie, schilderijen en sculpturen.

Categorie

Food