Menu Zoeken

Als professionele fotograaf en zzp'er sta je er in de meeste gevallen alleen voor. Het vak vergt veel aandacht voor creatieve ontplooiing en ook je rol als ondernemer vraagt om heel wat inspanning. In de huidige markt, die onderhevig is aan enorme veranderingen en waar tarieven onder druk staan, is het van het grootste belang om een organisatie achter je te hebben staan. DuPho is de beroepsvereniging die jou op juridisch, zakelijk en creatief vlak kan ondersteunen.

DuPho kent verschillende soorten lidmaatschappen: 

(alle prijzen zijn exclusief 21% btw.)

 • DuPho lid - 250 euro
 • DuPho starter - 125 euro (korting voor maximaal 2 jaar)
 • DuPho studentlid - 85 euro
 • DuPho fotograaf in dienst - 155 euro
 • DuPho AOW lid - 125 euro
 • DuPho vriend - 85 euro
 • NIEUW Geassocieerd DuPho-lid (lid bij DuPho en de NVJ)

pdfDuPho Aansluitformulier
pdfDoorlopende machtiging

Een lidmaatschap is zo terugverdiend!


Beëindiging lidmaatschap

Minimaal één maand voor het nieuwe verenigingsjaar (voor 1 dec) moet het lidmaatschap schrftelijk worden opgezegd. 

Uitleg diverse lidmaatschappen

DuPho lid

Leden van de vereniging Dutch Photographers zijn professionele beeldmakers die inkomen verwerven uit activiteiten op het gebied van fotografie en bewegend beeld. 

Om lid te kunnen worden van DuPho moet je een erkende fotografieopleiding hebben afgerond. Als je autodidact bent moeten we op een andere manier de professionaliteit beoordelen. Misschien heb je een website waar we je foto’s kunnen zien of heb je een lijst van opdrachtgevers.

DuPho starter

Ben je net afgestudeerd of begonnen met je beroepspraktijk, dan bieden we je voor de eerste 2 jaar 50% korting aan op het lidmaatschap. Om voor een starterslidmaatschap in aanmerking te komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • Je bent starter voor maximaal 2 jaar vanaf het moment van inschrijving van je bedrijf als fotograaf bij de Kamer van Koophandel.
 • Je hebt nog niet eerder gewerkt als fotograaf

DuPho studentlid

Studentleden kunnen rekenen op een actieve ondersteuning om de overstap van studie naar een goede beroepspraktijk te maken. Studentleden hebben recht op alle voordelen van een gewoon abonnement met uitzondering van juridische advies*. Om voor een studentenlidmaatschap in aanmerking te kunnen komen zijn de volgende voorwaarden van toepassing: 

 • Je studeert aan een van de erkende opleidingen
 • Je hebt nog geen eigen praktijk als fotograaf

Lijst_Fotografieonderwijs_Nederland.pdf

* Zie reglement 

DuPho AOW lid

Dit lidmaatschap is voor fotografen die de pensioenleeftijd hebben bereikt. Met pensioen gaan is in de huidige maatschappij iets vloeibaars geworden en weinig fotografen gaan ooit echt met pensioen. Deze groep doet minder een beroep op de dienstverlening en maakt minder gebruik van de voordelen maar wil zich wel blijven verbinden aan de beroepsvereniging. Deze leden betalen dan ook minder, namelijk 50% van de vastgestelde contributie.

DuPho Vriend

Naast de gewone fotografenlidmaatschappen is het ook mogelijk om Vriend van DuPho te worden. Vrienden zijn zelf geen fotograaf maar wel werkzaam in het werkveld of ze hebben daarmee te maken. Vrienden zijn uitgesloten van stemrecht.

Geassocieerd DuPho-lid

DuPho en de NVJ zijn een nieuw samenwerkingsovereenkomst aangegaan die erg interessant is voor alle fotojournalisten. Beide verenigingen vertegenwoordigen fotojournalisten, behartigen hun belangen en bieden ondersteuning in het uitoefenen van het beroep. Om fotojournalisten het beste uit twee werelden te bieden komen we met een nieuw lidmaatschap; het ’geassocieerd DuPho-lid’. Met dit lidmaatschap word je lid van beide verenigingen. DuPho als moederorganisatie en 50% korting op het lidmaatschap bij de NVJ. 

Aansluitformulier geassocieerd DuPho-lid
Voorwaarden geassocieerd DuPho-lid

Kennismakingslid

 

Maak gratis kennis met Dutch Photographers.

Word nu tot eind 2022 voor slechts € 30,- lid en ontvang een korting van € 30,- via de thuiskopievergoeding. Zo betaal je dus niks om kennis te maken!

Meld je aan via het onderstaand formulier of neem contact met ons op via 020 7884488. Let op, alleen professionele beeldmakers kunnen lid worden van Dutch Photographers en je hebt met dit lidmaatschap geen recht op zakelijk en/of juridische hulp.

Als kennismakingslid profiteer je van:

 • Verschillende workshops, programma’s en openingen
 • Het laatste nieuws via de DuPho nieuwsbrief
 • De algemene voorwaarden van DuPho
 • Diverse aantrekkelijke DuPho-kortingen zoals bij CameraNU, Gupmagazine en Eyes On PhotoArt, m.u.v. de collectieve verzekering

 

Kennismakingslid inschrijfformulier

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen