Menu Zoeken

Esther Bekker

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
http://www.estherbekker-fotografie.nl
Bedrijfsnaam
EB-Fotografie
Plaats
Alkmaar
Telefoon
06-44116433
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Als kind kreeg ik al te horen dat ik een levendige fantasie had. Op de lagere school keek ik regelmatig naar buiten en verdwaalde heerlijk in dagdromen. Ik had geen idee wat ik wilde worden. Want met een levendige fantasie kun je namelijk alle kanten op. Van vrachtwagenchauffeur tot dierenarts.


Op de middelbare school wilde ik naar de kunstacademie. Ik wilde illustratrice van kinderboeken worden. Mijn tekenleraar overtuigde mij ervan dat ik daarvoor wiskunde in mijn pakket moest nemen. Wiskunde en ik werden geen vrienden.
De kunstacademie zette ik in de ijskast.

Nog steeds had ik niet echt een beeld van wat ik wilde worden. Luisteren naar mensen en mensen helpen dat leek me wel iets en ik koos voor de Sociaal Academie. De richting Maatschappelijk Werk vond ik zo saai, dus werd het de richting Sociaal Cultureel Werk in het 2e jaar.

Wat een verademing! Voor het eerst voelde ik dat er plek was voor mijn levendige fantasie. Van fotograferen, filmen, filosofie, pedagogiek tot theater het paste allemaal als een jas.Even twijfelde ik bij het stagelopen op een LOM school of ik een switch zou maken naar de PABO, want werken met kinderen en lesgeven leek me ook geweldig. Maar ja dat was zo zonde van de jaren die ik al achter de rug had.


Ik haalde mijn bachelor en nog steeds had ik geen idee wat ik wilde worden. Uiteindelijk kwam ik in de kinderopvang terecht. Eerst op de groep en later als leidinggevende. Weer later werkte ik als bemiddelingsmedewerker voor een gastouderbureau en 16 jaar geleden begon ik mijn eigen gastouderbureau.
Alles viel op zijn plek. Ondernemen paste me als een jas.

Het was uiteraard niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Maar over de hele linie was duidelijk dat ik het beste floreer als ik voor een groot deel zelf kan bepalen wat en hoe ik iets doe. Ik pas gewoon niet in het keurslijf van een organisatie of bedrijf.


Toch miste ik iets. Ik kon er mijn vinger niet opleggen, totdat ik mijn eerste echte grote mensencamera kocht.


Dat ik van fotograferen mijn werk heb gemaakt, is nog steeds de beste beslissing ooit geweest. Het is veel meer dan alleen maar klikklikklik. Terwijl fantasie nog vrij ronddobbert, is verbeelding het bewust vertalen van beelden, ideeën en concepten in de uiteindelijke foto. Dat is waar ik goed in ben en dat is waarom de klant voor mij kiest. Ik bied meer dan alleen die foto. Ik deel met mijn creativiteit en verbeelding voor het beste resultaat.

Droom niet je leven, maar leef je dromen!

Met een voorliefde voor spelen met licht en schaduwen, staat mijn werk bekend als stoer en karaktervol met een vleugje moderne Rembrandtstijl. Daarnaast schuw ik een close-up niet, zodat de geportretteerde in al zijn kracht en kwestbaarheid zichtbaar is. Mijn stijl en werkwijze spreekt mannen in het bijzonder aan. Daarom besloot ik om Dé mannenfotograaf! te worden.

Dat vrouwen en ouders met kinderen ook mijn thuisstudio in Alkmaar weten te vinden, ervaar ik als een extra mooi compliment. Inmiddels komen klanten uit heel Nederland en zelfs België naar Alkmaar om in mijn zo kenmerkende stijl gefotografeerd te worden.


Weetjes: Ik ben dol op mijn drie katers, ik ben een eerste klas chocoholic, ik schrijf al van jongs af aan gedichten (gepubliceerd) en korte verhalen, ik ben een groot fan van LinkedIn, ik leef me helemaal uit op brocantemarkten op zoek naar dat ene vintage item, ik ben tijdschriften verslaafd, ik ben vast de grootste gluurder op Funda en ik word blij van op een terrasje zitten, mensen bekijken onder het genot van een Latte Machiatto.  

Categorie

People and Portrait, Staged