Menu Zoeken

Annemarie Hoogwoud

E-mailadres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website 1
www.annemariehoogwoud.nl
Bedrijfsnaam
annemarie hoogwoud photography
Adres
Kupersleantsje 22
Postcode
8493 LR
Plaats
Terherne
Telefoon
0651924070
Linkedin Page
Instagram Page
Bio

Mijn naam is Annemarie Hoogwoud, geboren en getogen in Amsterdam en na wat omzwervingen nu woonachtig in Friesland. Mijn passie voor landschap is begonnen toen ik 15 jaar was en ik avond na avond dia’s van het desolate en eenzame IJsland en Groenland bekeek bij mijn buurman. Van hem kreeg ik ook mijn eerste camera. Mijn fascinatie voor het vastleggen van landschappen is daar begonnen en nooit meer weggeweest. 

In tegenstelling tot de hectische, onrustige en harde wereld, geeft het landschap mij de mogelijkheid stil te staan, te reflecteren en de schoonheid, traagheid en zachtheid te zien en te verbeelden. 

Wat mij met name fascineert, als ik mij midden in het landschap bevindt, is dat hoe langer ik kijk, hoe meer ik de ontwikkeling en geschiedenis van het landschap ervaar. Het landschap toont als het ware haar verhaal. Dat verhaal, het veranderende, altijd in beweging en in ontwikkeling zijnde landschap leg ik vast in beelden. 

De kijker neem ik mee in het verhaal van het landschap en laat ik met andere ogen naar het landschap kijken.  

Ik werk voor opdrachtgevers in de ruimtelijke ordening en mijn kunstlandschappen hangen bij bedrijven en particulieren aan de muur.

Annemarie Hoogwoud
landschapsfotograaf

Specialisme

Landscape

Platform

GKf