Menu Zoeken

SO 2022 Student Talk

SO 2022 Student Jaime Korbee 08.jpeg

Op donderdagavond 13 oktober organiseren we een SO 2022 student Talk in Atelier K84 met de talenten Peter Pflügler, Rox Klijn en Jaime Korbee.

Fotograaf Nicole Segers interviewt Peter, Rox en Jaime over hun gedeelde thema's rouw en het doorgeven van trauma's. En over hun werkwijze, plannen voor de toekomst en wat hun nominatie voor ze heeft opgeleverd.

Tijdens deze avond is ook het werk van Jaime te zien die momenteel exposeert in K84.

Peter Pflügler, SO 2022 Student winner

SO 2022 Student Peter Pflugler 01

Peter Pflügler is een visual storyteller die momenteel in Nederland en Oostenrijk woont. Hij studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk is gecentreerd rond de dynamiek van geheimen en intergenerationele trauma's. Met het gebruik van bewegend beeld, fotografie en performance richt hij zich op persoonlijke verhalen om universele vraagstukken te belichten.

Hij gelooft dat de verborgen donkere vlekken in onze familiegeschiedenis door de stilte sijpelen en ons leven beïnvloeden. Omdat hun oorsprong in het onbekende ligt, vinden we het moeilijk om ze in een verhaal te plaatsen. Deze wrijving komt ook tot uiting in zijn fotografische methoden, waar hij het banale en het mysterieuze, het waargenomene en het geënsceneerde samensmelt.

https://www.peterpflugler.com/

 

Jaime Korbee, SO 2022 Student nominee

SO 2022 Student Jaime Korbee 02

Jaime Korbee (Leiden, 1986) is fotograaf en studeerde in 2021 af aan de Sint-Lucas Academie in Gent. Zijn werk werd gepubliceerd in Opus One ’21 (België), GUP New 2022 en genomineerd voor de Dupho SO Awards ’22. Hij exposeerde onder meer in Gent, Brugge en momenteel ook in Atelier K84 in Amsterdam.

Jaimes artistieke werk ontstaat vanuit persoonlijke ervaringen en emoties. Sinds het overlijden van zijn vader voert zijn rouwproces daarbij de boventoon. Hij drukt dit uit aan de hand van sferische landschappen, waarin hij nieuwe werelden construeert vanuit onze dagelijkse realiteit. Zijn beelden voelen daardoor filmisch en ongrijpbaar aan en laten je wegdromen naar een andere werkelijkheid.

https://jaimekorbee.com/

 

Rox Klijn, SO 2022 Student nominee

SO 2022 Student Roos Klijn 01

Ik voel hard en ik kijk zacht. Dat zeg ik nu als ik mijn werk uitleg. Of mezelf. Of dat probeer. Mijn naam is Rox Klijn. En met mijn camera stel ik vragen die ik zonder nooit hardop aandurfde. Aan anderen en misschien nog wel meer aan mezelf. Over jezelf zijn zonder masker. Over lijf, gender en seksualiteit. Over leven en overleven. En ja, soms over hoe je verder leeft na de dood. Mijn laatste verhaal Broos zit dicht op mijn huid. In drieënhalf jaar tijd werd het een fotoboek over rouw en een vel dat niet meer past.

https://www.roxklijn.nl/

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Niet-leden betalen 7,50 euro. Drankjes zijn inbegrepen.

Er is plek voor max 30 personen. 

Foto: Jaime Korbee

Datum: 13 Oktober 2022
Tijd: 19:30 - 22:00
Locatie : Atelier K84, Keizersgracht 84h, Amsterdam
Ledenprijs: gratis,
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.