Menu Zoeken

DuPho vormt een platform voor discussie, uitwisseling, educatie en bescherming van het auteursrecht. Als DuPho-lid kun je inspiratie opdoen, kennis delen, discussiƫren en bijkletsen tijdens de verschillende bijeenkomsten en workshops die we organiseren.

DuPho community

De DuPho Community is een plek waar DuPho-leden met elkaar in gesprek kunnen gaan over een specifiek onderwerp, ervaringen met elkaar delen, kennis en inspiratie opdoen. Zo worden, ook door leden zelf, workshops, rondleidingen en masterclasses georganiseerd. Leden bepalen de agenda en vormen de belangrijkste bron van informatie en inspiratie.
De community is verdeeld in verschillende regio's van het land. Wil je meedenken over het bouwen van de community stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. DuPho bouwt graag verder aan haar community.

SO Award

SO Award, Selection Of Dutch Photography, is de fotografiewedstrijd die gaat over de creatieve identiteit van de professionele fotograaf. SO gelooft in de individuele kracht en het handschrift van elke fotograaf.
DuPho, organisator van de wedstrijd, wil met de SO Award aandacht vestigen op het diverse fotografielandschap in Nederland. De kwaliteit van de Nederlandse fotografie is heel hoog. Daarnaast wil DuPho met de SO Award fotografen zichtbaarder maken. Voor fotografen is het moeilijk om in de schijnwerpers te komen. Het platform maakt het eenvoudiger en efficiƫnter hun werk te promoten bij een brede selectie van professionals uit het veld en daardoor zijn of haar kans te vergroten om opdrachten binnen te halen.

Kennisbank

Door de digitalisering en ontwikkelingen in de media is er veel veranderd. Het aanbod aan foto's is veel groter dan de vraag, prijs en snelheid zijn vaak belangrijker dan kwaliteit en die prijs staat ook nog eens flink onder druk. Veel fotografen voelen zich in hun bestaan bedreigd. Dat is begrijpelijk, maar lang niet altijd nodig. Met het opbouwen van een kenniscentrum werkt DuPho aan een betere positie van fotografen in de markt en beantwoordt zij vragen over ondernemerschap. DuPho maakt het mogelijk om met de aangesloten fotografen de lobby richting overheid en opdrachtgevers sterk vorm te geven.

 

Pictoright Fonds

De activiteiten van DuPho worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Pictoright Fonds.