Menu Zoeken

Hoorzitting Collectief Onderhandelen

1 feb. 2018 Nieuwspoort Lange Poten 10 Den Haag 9.30 - 12.30 Hoorzitting over de uitkomsten van het onderzoek naar de onderhandelingspositie van freelancers.

DuPho-leden en niet-leden zijn op donderdag 1 februari uitgenodigd om aanwezig te zijn op een hoorzitting over de uitkomsten van het onderzoek naar de onderhandelingspositie van freelancers. Deelname aan de hoorzitting is gratis.

Collectief onderhandelen in de creatieve sector

Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, is voortvarend aan de slag gegaan en wil collectief onderhandelen in de creatieve sector mogelijk maken. Ze gaat het 'wettelijk regelen'. Mocht dit haar lukken dan betekent dit een doorbraak voor zzp'ers die in één klap een betere onderhandelingspositie krijgen. Hoeveel steun heeft zij van andere politici? Politici kunnen het falen van de markt aanpakken door adviestarieven toe te staan en collectief onderhandelen mogelijk te maken. Maar willen ze dat ook? Politici worden aan de tand gevoeld door Max van Weezel, één van de bekendste politieke journalisten in Nederland.

Monitor Freelancers en Media 2017

Het programma begint met de presentatie van het jaarlijkse brancheonderzoek 'Monitor Freelancers en Media 2017'. Kernonderwerpen van de Monitor zijn de tarieven, auteursrechten en onderhandelingsruimte van freelancers die voor de media werken. Net als in 2016 is er extra ingezoomed op de tarieven die de grotere mediaorganisaties betalen aan freelance makers.

Programma

09.30 uur Inloop
10.00 uur Welkom door dagvoorzitter Max van Weezel
10.05 uur Presentatie onderzoeksresultaten 'Monitor Freelancers en Media 2017' - Henk Vinken (onderzoeker)
10.30 uur Gesproken column 'Auteursrecht een kostbaar bezit’- Inge van Mill (fotojournalist)
10.40 uur Overhandiging Witboek 'Makers aan het woord' van Platform Makers aan Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven (D66)
10.50 uur Debat met Corinne Ellemeet (TK –lid GroenLinks), Lodewijk Asscher (TK-lid PvdA) - collectief onderhandelen zzp'ers
11.15 uur Pauze
11.30 uur Gesproken column 'Verplicht verzekeren noodzaak of gotspe?' Pierre Spaninks (zelfstandig zzp-expert)
11.45 uur Workshops voor zzpérs -Broodfonds een betaalbaar alternatief - André Jonkers (oprichter Broodfonds) -Welke keuzes heb je als zzp'er om pensioen op te bouwen - Jochem Dijckmeester (pensioen deskundige, secretaris NVJ) -Auteursrecht bron van inkomsten - Mira Herens (NVJ advocaat)
12.30 uur Einde Aanmelden

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.