Menu Zoeken

Fotograaf Jan Everhard doet oproep voor onderzoek naar tarieven van Hollandse Hoogte/ANP

Fotograaf Jan Everhard doet oproep aan collega fotografen voor onderzoek in het verlengde van de aktie ‘Fotojournalistiek heeft een prijs’ naar de ontwikkeling van de gemiddelde prijs per foto van Hollandse Hoogte/ANP. Jan Everhard en Piet den Blanken hebben in 2019, onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de gemiddelde prijs per foto (ex BTW) van HH in de jaren 2017, 2018 en 2019.

Oproep Jan Everhard:

We hebben jullie toen gevraagd om gegevens aan te leveren over de maand maart 2017, maart 2018, maart 2019 en het gehele jaar 2020. Uit ons onderzoek bleek dat de prijs per foto gedurende deze 3 jaar ruim 20% gezakt was tot een bedrag van € 16,89. Nu we in april 2022 leven en we gemerkt hebben dat de prijs per foto opnieuw gedaald is willen we jullie vragen om mee te doen aan ons nieuwe onderzoek.

Wat vragen we?

De omzet per maand over 2021 en het aantal verkochte foto’s per maand invoeren. Een speciaal Excel hiervoor kan je aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Excel zal dan de gemiddelde prijs per foto uitrekenen, de gemiddelde prijs per maand en het gemiddelde aantal foto’s per maand.

Helaas is Piet op tragische wijze overleden tijdens een fotoreportage in Guatemala en zal ik het werk voortzetten.

Als je mee wilt doen en je hebt de spreadsheet ingevuld dan willen we graag dat je aan mij ALLEEN het resultaat - dus de gemiddelde prijs per foto, het gemiddelde aantal verkochte foto’s per maand en de gemiddelde prijs per maand terugstuurt. We zullen deze informatie verwerken in een nieuwe spreadsheet en daar proberen conclusies uit te trekken over daling of stijging van het aantal verkochte foto’s en over de prijsontwikkeling.

Bij het invullen van de spreadsheet moet je de gelden van Pictoright niet meerekenen.

We hopen dat je mee wilt doen. De reacties mogen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.